Meta'nın yeni sanal para birimi ortaya çıktı!

Instagram ve Facebook’un çatı şirketi olarak bilinen Meta'nın 'metaverse'ten hareketle tasarladığı yeni bir sanal para birimi çıktı. Zuck Bucks adını taşıyacak olan yeni jetonlar, birçok kullanım alanına sahip olacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.04.2022, 15:49 10.04.2022, 09:13
Meta'nın yeni sanal para birimi ortaya çıktı!

Metaverse’e yoğunlaşan ve Instagram’a geçtiğimiz ay NFT’lerin ekleneceğini açıklayan Meta’nın, artık sosyal medya platformlarında kullanılacak olan bir sanal para birimi konusunda çalıştığı ortaya çıktı.

Kripto paralardan ayrılabilir

İddiaya göre şirketin 'Zuck Bucks' şeklinde isimlendirilen yeni jetonların, günümüzde popüler olan ve blok zincirini esas alan kripto paralardan çok basit uygulama içinde kullanılabilir bir unsur olacağı belirtiliyor. Bununla beraber yeni jetonların, Instagram içerik oluşturucularına ve Facebook gruplarına katkı sağlamak gibi birçok kullanım alanına sahip olacağı öngörülüyor.

Sanal para birimlerinin haricinde ayrıca küçük ölçekli işletmelere katkı amacıyla yeni finansal faaliyetler üzerinde araştırmalarını devam ettiren Meta, "Şirket olarak, meta veri tabanı kurmaya odaklandık ve bu, finansal hizmetlerin ve ödemelerin hizmetlerin nasıl görünebileceğini de kapsıyor” açıklamasını yaptı. 

Şirketin yeni faaliyetinin Facebook, Instagram ve TikTok arasındaki rekabeti daha da arttıracağı tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)