Meta'nın evrensel tercüman projesi duyuruldu

Facebook, WhatsApp ve Instagram'ın sahibi olan Meta, bütün dillerdeki konuşmaların eş zamanlı olarak çevirisini sağlamayı hedefleyen bir yapay zeka projesi üzerinde faaliyette bulunduklarını duyurdu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 24.02.2022, 00:33
Meta'nın evrensel tercüman projesi duyuruldu

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, 'Inside the Lab' adlı etkinlikte metaverse'ün geleceğini oluşturmaya yönelik yeni yapay zeka projelerini lanse etti.

"İlk defa bir yapay zeka sistemi..."

Kullanıcıların fiziksel cihazlarla hands-free (eller serbest) bir şekilde etkileşim kurabilmelerine yardımcı olmak amacıyla bir dijital sesli asistan üzerinde faaliyet gösterildiğini kaydeden Zuckerberg, 'CAIRaoke' ismi verilen proje çerçevesinde oluşturulacak olan dijital asistanların insanların online (çevrim içi) dünyada gezinti yapmasına yardımcı olmak amacıyla kullanıcıların öğrenme şeklini öğreneceğini belirtti.

Zuckerberg, "Gözlüğü gözünüze taktığımızda, ilk defa bir yapay zeka sistemi gezegeni bizim gördüğümüz perspektifimizden görebilecek." yorumunda bulundu.

Meta CEO'su, sonunda fiziksel ve sanal dünyalar arasında hareket edebilme kabiliyetine sahip yapay zeka asistanları oluşturmayı ümit ettiğini dile getirdi.

"Herhangi bir kişiyle herhangi bir dilde iletişim sağlanabilecek"

Meta'nın bütün dillerdeki konuşmalarda eş zamanlı çeviri yapmayı hedefleyen bir yapay zeka projesi üzerinde de faaliyet gösterildiğini bildiren Zuckerberg, herhangi bir kişiyle herhangi bir dilde iletişim sağlama yeteneklerinin insanların düşlediği bir süper güç olduğunu sözlerine ekledi. 

Yorumlar (0)