Mercedes-Benz Vision EQS fuarda

Dün Frankfurt Motor Fuarı'nda Mercedes-Benz, ”Vision EQS” adını verdiği tam elektrikli otomobil konseptindeki otomobilini beğenilere sundu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 11.09.2019, 13:43 11.09.2019, 14:46

Benzinli ve dizel otomobillerden, elektrikli otomobillere geçişte dev üreticiler birbirleriyle yarışmaya devam ediyor. Bu rekabette, Mercedes-Benz; Tesla Model S’i, Porsche Taycan’ı ve Jaguar’ın XJ’ine rakip olarak EQS sedan model otomobilini Frankfurt Motor Fuarı’nda görücüye çıkardı. 

S-Class Serisinin lüks ve konforu

Tamamen elektrikli olan EQS modeli, ismindeki S harfini S-Class serisinden alıyor. S-Class serisinin en göze çarpan özellikleri olan lüks ve konfor EQS yeni konseptinde kendini gösteriyor. Ancak, EQS modeli ve S-Class serisi birbirinden bağımsız olarak iki ayrı platformda işleniyor.

“One Bow” Tasarımı


Mercedes-Benz, EQS modelin tasarımına “One Bow” ismini koydu.  Bütününde keskin görünmesine rağmen aslında yumuşak hatlara sahip, bu özelliği de “One Bow”, yani “Tek Yay” ismini almasına sebep olmuş. EQS modeli, ön ızgarasında 940 adet LED ışık ve 188 panel barındırıyor. Arka kısmında da 229 adet LED ışığa sahip.

Vision EQS
Fütüristik görüntüsüyle görücülerini büyüleyen bu yeni konsept “Vision EQS” yani “Vizyon EQS” olarak adlandırılıyor. 

Teknolojiyle etkileşimli sürüş deneyimi


Teknolojisine MBUX sistemi ismini koyan Mercedes-Benz, Vision EQS sürücülerine 3 otonom sürüş destekli teknoloji ile etkileşimli sürüş deneyimi sunuyor. 

Yatlardan ilham


Mercedes-Benz, EQS modelinin içi düz bir zemine sahip, iç tasarımının ilhamını yatlardan aldığını belirten EQS modelini sürücü ve yolcularına yat kabininde olma deneyimi de sürüyor.

469 beygir gücünden daha fazla 
0-100 km hızına 4,5 saniyede ulaşabilen, maksimum hızı 200 km/s olan EQS bir hayli güçlü. 475 beygirden daha fazla olan EQS modeli 350 kW bataryayla 700 kilometre yol gidebiliyor. EQS’in bataryasının yüzde 80’i sadece 20 dakikada dolabiliyor.

2020 yılında piyasaya sürülecek
Mercedes-Benz’in en üst modeli olan EQS Vision modeli 2020 yılında piyasaya sürecek. 


 

Yorumlar (0)