Mehmetçik’in gücüne güç katacak! TSK’ya teslim edildi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, helikopter ve İHA gibi hava araçlarına karşı etkili olan SUNGUR Silah Sistemi’ne ilişkin önemli mesajlar verdi. Demir, üretimi tamamlanan ilk kafilenin Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) teslim edildiğini açıkladı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 24.07.2022, 15:06
Mehmetçik’in gücüne güç katacak! TSK’ya teslim edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, yerli ve milli sistemlerle gücüne güç katmaya devam ediyor. Portatif hava savunma füze sistemi SUNGUR ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, “Üretimi tamamlanan ilk kafileyi Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim ettik” diyerek önemli bir müjdeyi de paylaşmış oldu. 

“SUNGUR, emsallerine göre çok daha uzun bir atış menziline sahip”

Tek asker tarafından omuzdan ateşlenebilen SUNGUR, özellikleri ile de kendine hayran bırakıyor. SUNGUR’un son teknoloji ile tasarlanan özelliklerini paylaşan Demir, “Helikopter ve İHA gibi hava araçlarına karşı büyük başarılar elde eden SUNGUR Silah Sistemi, artık Türk Silahlı Kuvvetleri’mizin emrinde bulunuyor. İlk kafilenin teslimatını tamamladık. SUNGUR, emsallerine göre çok daha uzun bir atış menziline sahip. Düşman unsurlarına, insan gözünün görme mesafesinden çok daha uzak bir noktada olmasına rağmen kolayca kilitlenebiliyor. Aldatıcı hamlelere karşı da son derece dayanıklı ‘Görüntüleyici Kızılötesi Arayıcı Başlığı’ bulunmaktadır” ifadelerini kullandı. 

“Birisi yaptıysa, biz daha iyisini yapabiliriz”

Türkiye’nin savunma sanayi alanında önemli adımlar atmaya devam ettiğini vurgulayan Demir, “Bu tip sistemler için eskiden yurt dışına muhtaçtık. Artık kimseye bağımlı değiliz. Böylesine önemli bir sistemi üreten, geliştiren, tasarlayan herkesi canı gönülden kutluyorum. Her zaman dediğimiz bir laf var, birisi yaptıysa biz daha iyisini yapabiliriz. Millet ve vatan aşkıyla emek gösteren tüm çalışanlarımızı sevgiyle saygıyla selamlıyorum” dedi. 

SUNGUR’un özellikleri

Farklı platformlara kolay şekilde entegre edilebilen SUNGUR, atış sonrası 8 kilometreye kadar olan hedeflerini büyük bir başarıyla etkisiz hale getiriyor. Emsallerine göre oldukça uzun bir atış menziline sahip olan yerli ve milli silah sistemi, deniz seviyesinden 4 kilometre yukarıya kadar yükselebiliyor. ‘Kızılötesi Görüntüleyici Arayıcı Başlığı’ ile birlikte hedefe kusursuz kilitlenen SUNGUR, kolay hedef tespiti ve nokta atış özelliği ile hayranlık uyandırıyor. 

Yorumlar (0)