Mavi göğün hakimi, seri üretime hazırlanıyor

Türkiye’nin milli ve yerli imkanlar ve son teknolojiyle geliştirdiği genel maksat helikopteri Gökbey’in 4’üncü prototipi ilk kez görüntülendi. Seri üretime hızla yaklaşan Gökbey, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törende görücüye çıkarıldı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 07.01.2022, 15:28 09.01.2022, 09:31
Mavi göğün hakimi, seri üretime hazırlanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk milleti, Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. ile Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından geliştirilen Gökbey’in 4’üncü prototipini ilk kez gördü. Yerli ve milli imkanlarla üretilen maksat helikopteri, TUSAŞ tesislerinde sergilendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere pek çok TUSAŞ ziyaretçisi, Gökbey ile fotoğraf çekildi.  



Baştan sonra kadar başarıyla geliştirilen Gökbey, seri üretime büyük bir hızla ilerliyor. En zorlu coğrafya ve iklim koşullarında, yüksek irtifada ve günün her saatinde etkin şekilde faaliyet göstermek üzere tasarlanan genel maksat helikopteri, aviyonik ve yapısal sistemlerin yanı sıra rotor, transmisyon ve iniş takımlarında da kritik öneme sahip sistem ile tasarımları barındırıyor.  

Tamamıyla milli kaynaklardan üretildi 

Tamamen milli kaynaklar kullanılarak üretilen Gökbey, geniş görev yelpazesi sayesinde taşıma, kargo, yangın müdahale, arama kurtarma, hava ambulansı gibi çeşitli amaçlarla kullanılabilecek. İlk uçuşunu 6 Eylül 2018 tarihinde saat 06.00’da gerçekleştiren Gökbey, 2022 sonlarına doğru seri üretime geçecek. Helikopter, isteğe göre modifikasyona tabi olabilecek. 

Yorumlar (1)
Mustafa Öner 2 yıl önce
Motoru nereden