Mars helikopteri uçuşa hazır: Kalkış için gün sayıyor

NASA, Dünya dışı bir gezegende havalanacak ilk helikopter olan Ingenuity'nin fotoğrafını paylaştı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 24.03.2021, 18:03 Hanife
Mars helikopteri uçuşa hazır: Kalkış için gün sayıyor

30 Temmuz 2020 tarihinde NASA tarafından fırlatılan Perseverance uzay aracı, 7 aylık yolculuğun ardından 18 Şubat 2021'de kızıl gezegendeki Jezero Krateri'ne iniş yapmıştı.

Perseverance aracına kameralar ile donatılmış küçük bir Mars helikopteri de eşlik ediyor. Helikopter Mars'ta daha önce hayat olup olmadığı, jeolojik süreçleri, biyolojik izleri ve yaşanabilirliği araştıracak.

Diğer yandan yapılan bu uzay yolculuğunda Perseverance ile birlikte gönderilen helikopter ile ilk defa Dünya'dan farklı bir gezegene helikopter gönderilmiş oldu.

Kalkış için gün sayıyor

İniş sonrasında NASA, sosyal medya hesabından Ingenuity isimli Mars helikopterinden yeni bir kare paylaştı.

Uzay helikopteri Ingenuity, Perseverance’in Mars’a inişinin son derece sert olmasından dolayı, inişin yıkıcı etkilerinden korunması için koruyucu bir kalkan ile kapatılmıştı.

NASA tarafından paylaşılan yeni fotoğrafta, bu kalkanın tamamen açıldığını görüyoruz. Fakat helikopter, hala aracın altında katlanmış bir şekilde bekliyor.

Kalkış pistine doğru yola çıkacak

Perseverance Twitter hesabından yapılan paylaşımda, uzay helikopterin birkaç gün sonra kalkış pistine gideceği ve ilk test uçuşunu gerçekleştireceği duyurdu.

Yorumlar (0)