Mars'a gidecek kişiler nasıl olmalı? "Vicdanlı!"

Psikologlar tarafından yapılan yeni bir çalışmada Mars'a gidecek olan kişilerde bulunması gereken en temel özelliğin vicdan olduğu görüşüne yer verildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 28.11.2020, 15:15 28.11.2020, 15:37
Mars'a gidecek kişiler nasıl olmalı? "Vicdanlı!"

SpaceX ve NASA gibi uzay firmaları, gelecekte önce Ay'a ardından ise Mars'a yolculuklar yapmak ve burada bir yerleşim yeri kurmayı hedefliyor.

Psikologlar tarafından Mars'taki ilk insanlı görev amacıyla seçilen astronotlarda olması gereken temel özellikler belirlendi.

Yeni çalışmada Dünya'dan milyonlarca kilometre uzakta yaşamını sürdürecek olan astronotların öncelikle vicdanlı olması, yani kendilerine verilen görevi eksiksiz ve özenle tamamlamaya istekli olması gerektiği ifade edildi.

Çalışmanın devamında, vicdan özelliğinin tevazu, dürüstlük, dışadönüklük, duygusallık, açık sözlülük ve uyumluluktan daha da önemli olduğu paylaşıldı.

Vicdan peşinden başarıyı sağlayacak

Araştırmanın yazarı olan ve Kanada'daki Westren Üniversitesi'nde psikoloji alanında doktora yapan Julia McMenamin, "Bir ekip her ne kadar vicdanlı olursa olsun görevlerini yerine getirmek hususunda o kadar iyi olacaktır." şeklinde konuştu.

NASA tarafından ilk insanlı Mars görevlerine 2030'larda başlanması planlanıyor. Mürettebat üyelerince Dünya'da alınacak olan eğitimin dışında, birlikte 5 yılın geçirileceği de tahmin ediliyor.

SpaceX öte yandan Mars'a insan götürecek dev Starship uzay aracının testlerini yapmaya son sürat devam ediyor.

Eğer her şey planlandığı gibi olursa, 2030'lu senelerde ilk Mars yolculuğu yapılacak.

Yorumlar (0)