Mars'a gidebilmek için en güvenli rota Venüs! 

Astronotların Mars'a varabilmek amacıyla ilk olarak Venüs'e uğraması gerektiği ifade edildi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.07.2020, 15:28
Mars'a gidebilmek için en güvenli rota Venüs! 

Mars'a gidebilmek için en güvenli rotanın Venüs olduğu söyleniyor.

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), "Artemis"i yani insanlı Ay yolculuğu projesini 2024 senesine kadar uygulamayı düşünürken, çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. 

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), 2030'lu senelerde Mars'a insan göndermeyi amaçlıyor, burada 2024 yılındaki Ay deneyiminden yararlanacak. 

Bilim insanları, astronotların Mars'a varabilmek amacıyla ilk olarak Venüs gitmeleri gerektiğini ifade etti. 

Astronotların Mars'a varabilmeleri için Mars ile Dünya'nın yörüngelerinin aynı hizada bulunması şart. Ancak bu şekilde Dünya'dan hareket eden bir roket, en kısa biçimde Mars'a varabilir. 

Bunun en kötü tarafı da astronotların Mars'tan Dünya'ya geri gelebilmeleri için tekrar yörüngelerin aynı hizaya gelmesini bekleyecek olmaları. Bu durum, hemen hemen 26 aylık bir zamana tekabül ediyor. 

Mars'a varabilmek için bir diğer opsiyon da "yerçekimsel sapan manevrası". Söz konusu manevra, uzay aracının yönünü değiştirmek üzere gezegenlerin yer çekiminden faydalanıyor. 

Venüs üzerinden yapılacak olan manevra, yolculuk için gereken enerjinin azalmasını sağlayabilir, yakıttan tasarruf edilmesine ve maliyetin de azalmasına katkıda bulunabilir. Böylece uzay ajanslar tarafından daha çok sefer gerçekleştirilebilir. 

Dünya ile Mars'ın yörüngeleri, bir görevi yerine getirmek için sadece 26 ayda bir aynı hizaya getiriliyor. Fakat Venüs kullanılırsa bu 19 ayda bir olabilir. 

Mars'a gitmek için Venüs'ün kullanılırsa herhangi bir sıkıntı yaşanması halinde astronotlar tekrar Dünya'ya dönüş yapabilir. Böyle bir kaçış yolu belirlemek, riskli uzay yolculuklarında büyük önem taşıyor. 

Yorumlar (0)