Manchester City, akıllı atkı üretti! Taraftarların duygularını ölçecek

Teknoloji ortağı Cisco ile ortak bir çalışmaya imza atan Manchester City, önümüzdeki sezondan itibaren ‘akıllı atkı’ satışı gerçekleştirecek. Son teknoloji ile üretilen özel atkı sayesinde taraftarların duyguları ölçülebilecek. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 29.07.2022, 16:44
Manchester City, akıllı atkı üretti! Taraftarların duygularını ölçecek

2019 yılından bu yana teknoloji ortağı Cisco ile farklı çalışmalara imza atan Manchester City, son projesi ile hem spor hem de teknoloji dünyasında ses getirdi. Önümüzdeki sezondan itibaren akıllı atkı üretecek olan Manchester City, bu sayede taraftarlarının duygusal tepkilerini ve fizyolojik hareketlerini izleyebilecek. 

Özel bir sensör icat edildi

2023 yılında sınır sayıda taraftara satılacak olan teknolojik atkı, vücudun biyofiziksel parametrelerini ölçen ‘EmotiBit’ isimli özel bir sensöre sahip olacak. Boyun kısmına temas edecek şekilde tasarlanan özel sensör, taraftarların maç içindeki fizyolojik ve duygusal tepkilerini de ölçerek önemli veriler sunacak. 

Birçok fiziksel veriyi ölçebilecek

Connected Scarf olarak da adlandırılan atkı, taraftarların kalp atış hızından vücut ısısına, oksijen doygunluğundan hidrasyon seviyesine kadar pek çok ölçüm yapabilecek. Akıllı atkı sayesinde Manchester City taraftarlarının maç esnasındaki coşkulu ve stresli anları kayıt altına alınacak. Seneye sınırlı sayıda üretileceği açıklanan atkının spor dünyasında oluşturacağı etki merakla bekleniyor. 

Yorumlar (0)