Lüleburgaz Belediyesi'ni 10 dolara satın aldılar

Türkiye’de İstanbul Moda ve Bebek sahillerinde özellikle Metaverse ile çok sayıda parsel satılırken, bir kişi Metaverse üzerinden Lüleburgaz Belediye binasını 10 dolara satın aldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 18.01.2022, 12:36 19.01.2022, 09:23
Lüleburgaz Belediyesi'ni 10 dolara satın aldılar

Son dönemde ortaya çıkan ve dünyanın birçok noktasında fizik kurumları ve yerleri sanal ortama taşıyarak satışını gerçekleştiren Metaverse, boyut atladı. Türkiye'de, Metaverse ile İstanbul Moda ile Bebek sahillerinde çok sayıda parsel alınırken, bu çılgınlığa belediye binaları da dahil oldu. 

Lüleburgaz belediye binası 10 dolara satın alındı

122 bin nüfuslu ilçe Lüleburgaz'ın belediye binası, Metaverse’de bir kişi tarafından yalnızca 10 dolara satın aldı.

Belediyeden satış açıklaması

Metaverse çılgınlığını bir kez daha gözler önüne seren bu olayın ardından Lüleburgaz Belediyesi, esprili bir paylaşım yaptı. Resmi hesap üzerinden “Trakya'nın en şirin belediyesini 10 dolara satmışlar” sözleriyle esprili bir paylaşım yapılırken söz konusu paylaşım, çok sayıda kullanıcı tarafından beğenildi.

Türkiye'de satılan parsel 20 bin

Metaverse sanal evreninde, İstanbul'da 11 bin ve Türkiye genelinde 20 bin aşkın parsel satıldı. Dünyanın 1,6 trilyon parsele ayrıldığı Metaverse evreninde, Türkiye'nin en değerli arazileri satın alındı. İstanbul'daki Metaverse arazi fiyatları, 200 TL’den 20 bin TL’ye kadar çıkabiliyor.

Yorumlar (0)