Lipton Akıllı Çay Bardağı

Bir dönemin en popüler oyunlarından biri olan Lipton akıllı çay bardağı kelime tahmin etme oyunudur. Bu oyun oyuncunun aklından geçen kelimeleri bilmektedir.

BİLİM-TEKNOLOJİ 18.02.2021, 01:39
Lipton Akıllı Çay Bardağı

Bunun için oyuncuya bazı sorular sorulmakta ve soruların sonunda tutulan kelime tahmin edilmektedir. Ancak burada oyuncunun herkes tarafından bilinen kelimeler seçmesi gerekir. Sorulara verilen yanıtlara göre bir sonraki soru seçilmekte ve tahmin edilen kelime cevapların sonunda ekrana gelmektedir.

Lipton Akıllı Çay Bardağı Oyunu

Lipton tarafından hazırlanan akıllı çay bardağı oyununu oynamak için internet bağlantısı olması yeterlidir. Oyun hem bilgisayar ve tabletten hem de cep telefonu üzerinden oynanabilir. Özellikle ilk çıktığı 2012 yılında büyük yankı uyandıran bu oyunda kuralları ve talimatları iyi bilmek gerekir. Oyun başında seçilen kelimenin özel isim olmaması ve az bilinen bir kelime olmaması şartı vardır.

Oyuna başlandıktan sonra sorulara gerçeği yansıtan cevaplar verilmelidir. Her soru iyi düşünülerek yanıtlanmalı, evet hayır gibi net cevaplar verilmelidir. Oyun kapsamında oyunculara toplam yirmi tane soru sorulmaktadır. Sorular bitmesine rağmen hala doğru yanıta ulaşılamadıysa bu durumda oyun baştan başlayacaktır.

Lipton Akıllı Çay Bardağı Oyunu Nasıl Oynanır?

Akıllı çay bardağı oyunu uygulama olara cihazlara indirilip oynanabilir. Bunun için cihazın işletim sistemine özel olarak oluşturulmuş uygulama mağazası kullanılır. Oyunun başlangıcında reklam kısmı bulunmakta olup bu kısım isteyenler tarafından atlanabilir. Oyun sorularla başlamakta ve ilerledikçe soru şekli değişmektedir. Sorulara cevap olarak evet, hayır, ilgisi yok, nadiren, genellikle, bazen gibi yanıtlar verilebilir. Eğer soruya yanlış cevap verildiği düşünülüyorsa bu durumda sol kısımda bulunan ok işaretinden bir önceki soruya geri dönülebilir. 20 soruya verilen cevaplara rağmen hala doğru kelime verilmezse bu durumda ek beş soru daha sorulabilir.

Yorumlar (3)
Derin 3 yıl önce
Çok güzel bir oyun
Işık deniz ASLAN 2 yıl önce
Doğru bir yorum ama oyun açılmıyor.
NURSEZA 2 yıl önce