Letgo Nedir ve Nasıl Kullanılır?

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.10.2020, 22:44
Letgo Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Günümüzde alışveriş sektörü yerini reel mağazalardan sanal mağazalara taşıdı. Eğer elinizin altında bir akıllı cihaz varsa hemen her yerden, istediğiniz saatte alışveriş yapabilirsiniz. Bu da ikinci el eşya alım satımını kolaylaştırdı. Letgo gibi özellikle ikinci el eşya pazarı olan uygulamalar dikkat çekmeye başladı.

Letgo, 2015 yılında pazara girdi. Giriş yaptığı günden bu yana da her gün binlerce kullanıcı eşya alıp satarken ilk olarak bu uygulamayı tercih ediyor. Pratik ve güvenilir olmasının bunda payı büyük elbette. Kullanıcı ara yüzü oldukça basit. Üyelik yapıldığından itibaren hem satıcı hem de alıcı olarak işlem yapabilirsiniz.

Letgo içinde çok geniş bir ürün yelpazesi bulunuyor. Tabiri caizse iğneden ipliğe kadar her kategoride eşya bulabilirsiniz. Kıyafetler, süs eşyaları, elektronik cihazlar hatta araba gibi hayatımızın içinde olan tüm malzemeleri temin edebilirsiniz.

Letgo'da Nasıl Alışveriş Yapabilirim?

Alışveriş yapmak için yani satıcı ya da alıcı olmanız hiç fark etmez, herhangi bir hizmet almak için öncelikle üyelik yapmanız gerekiyor. Kimliğinizi doğruladıktan sonra bu kocaman pazarın kapısından girmiş oluyorsunuz. Bu sırada satın almak istediğiniz ürün için kategori seçebilirsiniz. Örneğin; cep telefonlarına göz atmak istiyorsanız, elektronik eşya kategorisini açıp hem kendi ihtiyacınıza yönelik ürünleri görürsünüz hem de diğer elektronik cihazları inceleyebilirsiniz. Kestirmeden devam etmek isterseniz, arama kutucuğuna isteğiniz model ve marka ismini girerek hızlıca ürüne ulaşabilirsiniz. Üstelik filtre seçeneği ile size en yakın bölgede arama yapabildiğini gibi Letgo kullanan tüm ülkelerde bile ürün arayabilirsiniz.

Çocuğunuz için pahalı ama ihtiyacınız olmayan bir oyuncak mı aldınız? Koltuk takımını değiştirdikten sonra eskileri ne yapacağım diye mi düşünüyorsunuz? Bu dertten Letgo ile kurtulabilirsiniz. Uygulama sayesinde istediğiniz eşyayı ikinci el olarak satışa çıkarabilirsiniz. Öncelikle satmak istediğiniz şeyin fotoğrafını çekin. Fotoğraflı ilanlar daha kolay alıcı buluyor. Bunu düşünerek olabilecek en kapsamlı fotoğrafı çekip satış ilanınıza ekleyin. Fiyatı belirleyin ve uygun kategoriyi seçin. Kategori seçimini doğru yapmanız çok önemlidir. Yanlış kategorideki ürün gözden kaybolabilir. Son olarak ilanınıza dönüş yapan alıcıları bekleyin. Letgo içinde mesajlaşma imkânı bulunuyor. Bu özelliği kullanarak alış ya da satış anlaşması yapabilirsiniz.

Yorumlar (4)
Güler 2 yıl önce
Satış yapmak istiyorum.
Suzan Aydinoğlu 3 yıl önce
Semra tan 3 yıl önce
Daha önce kullandım memnun kaldim
Perihan ozjan 3 yıl önce
Satış yapıyorum çok memnunum