Leopard tanklarının seri üretimi başladı 

Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından üretilen modern teknolojiye sahip Leopard 2A4 tanklarının seri üretimine başlandı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 06.06.2021, 16:47 07.06.2021, 11:08
Leopard tanklarının seri üretimi başladı 

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, sosyal medya hesabından duyurduğu haber ile Leopard 2A4 tanklarının seri üretime geçtiğini açıkladı. Demir ayrıca Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) tarafından kullanılacak tanklar hakkında bilgiler verdi.



KKK araçları içerisine eklenen Leopard 2A4 isimli tanklar, modern savaş durumlarında ve her türlü araziye dayanıklı olarak ROKETSAN öncülüğünde Balistik Koruma Merkezi’nde tasarlandı ve üretildi. Tankların zırh paketlerinin entegrasyonu ise kısa süre önce başladı.

Modernize edilen yapısı ile gövde ve kule bölmelerinde farklı konfigürasyonları bulunan zırh paketi, şu anda dünya ordularının kullandıkları arasında en etkin balistik korumaya sahip olan tank parçası olarak biliniyor. Demir, paylaşımında şu notu düşüyor: “Yerli ve milli sistemlerle modernize edilen tanklar, Mehmetçik’in hizmetinde.”



Leopard 2A4’ün özellikleri

Leopard 2A4, MTU MB 873 dizel motoruna, 1479 beygirlik motor gücüne, 12 silindirli, dört zamanlı ve egzoz turbo şarjlı motora sahip. Aracın maksimum hızı ise saatte 72 kilometre olarak biliniyor. Bir depo benzin ile 500 kilometre yol gidebilen tank, Altay Zırh Sistemi ile döşenmiş durumda.

KKK ihtiyaçları doğrultusunda yalnızca 6 ay gibi kısa bir sürede geliştirilen Leopard 2A4’ün ilave Altay Zırh Sistemi, 2019 senesinde yapılan balistik testler sırasında tam koruma statüsünü almıştır. Asimetrik savaş ortamlarında yüksek hareket kabiliyeti sayesinde hızlı ve kolay şekilde hareket edebilen tank, TSK’nın en önemli güçlerinden biri konumunda. 

Yorumlar (0)