KVKK duyurdu: sahibinden.com kullanıcı verileri sızdırıldı

Kişisel Verileri Koruma Kurumu, 71 bin 422 “sahibinden.com” kullanıcısına ait verilerin gerçekleştirilen siber saldırı sonucunda sızdırıldığını duyurdu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 31.03.2023, 17:22
KVKK duyurdu: sahibinden.com kullanıcı verileri sızdırıldı

Kişisel Verileri Koruma Kurumu, sahibinden.com kullanıcılarına ait olan kişisel veriler düzenlenen siber saldırı sonucunda sızdırıldığı açıklandı.

Birçok bilgi ele geçirilmiş durumda

Buna göre, söz konusu siteye düzenlenen siber saldırı sonucunda veri ihlalinin meydana geldiği ve bu hadisenin ise 27 Mart günü gerçekleştiği belirtildi. Verilerin sızdırılmaya ne zaman başladığı tam olarak belirlenemezken kullanıcılar adına birçok kişisel bilginin üçüncü taraf kişiler tarafından ele geçirildiği dile getirildi. İhlalin yaklaşık 71 bin 422 kullanıcıyı etkilediği ifade ediliyor.

Gerçekleştirilen bilgilendirmeye göre, “sahibinden.com” kullanıcılarının mağaza bilgileri ve kurumsal kullanıcılara ait e-posta adresi olacak şekilde, mağaza taahhüt başlangıç tarihi, mağaza ürün türü, paket periyodu, paket statüsü, paket kategorisi, mağaza numarası, kullanıcı tipi, konum, hesap kayıt tarihi, e-posta adresi, mağaza adı, kullanıcı adı, soyadı, kullanıcı ID, telefon numarası, açılış tarihi ve kayıt periyodu bilgileri siber saldırı gerçekleştirmiş kişilerin elinde olduğu belirtiliyor.

Yorumlar (0)