Kriz "en zengini" de vurdu: 24 saatte serveti eridi!

ABD'li e-ticaret devi Amazon'un CEO'su Jeff Bezos, küresel piyasalarda yaşanan düşüşten en olumsuz etkilenen kişi oldu. "Dünyanın en zengin insanı" olan Jeff Bezos'un, bir günde tam 5,6 milyar dolar (34,3 milyar TL) kaybettiği bildirildi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 10.03.2020, 12:26
Kriz "en zengini" de vurdu: 24 saatte serveti eridi!

Küresel piyasalarda yaşanan kriz, ABD'li e-ticaret devi Amazon'un CEO'su Jeff Bezos'u da fena vurdu. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının ardından Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) üretim kesintisini sürdürme konusunda anlaşamaması nedeniyle petrol fiyatları dün en sert düşüşü yaşadı.  Söz konusu kriz, dünya borsalarında sert kayıpların gerçekleşmesine yol açtı. 

ABD'de S&P 500 endeksi yüzde 7 düşüş kaydederken, devre kesici uygulamaya girdi ve piyasada işlemler 15 dakika boyunca durduruldu.

Yaşanan krizin ardından "dünyanın en zengin insanları" olarak nitelendirilen 10 kişinin servetinin, bir günde toplam 38 milyar dolar eridiği bildirildi. 

Bu düşüşten en büyük hasarı alan kişi ise  ABD'li e-ticaret devi Amazon'un CEO'su Jeff Bezos oldu. Amazon'un hisseleri, yüzde 5'ten fazla değer kaybetti. Böylece milyarder isim, bir günde 5.6 milyar dolarlık (34,3 milyar TL) kayba uğradı. 

"Dünyanın en zengin insanı" olarak nitelendirilen Jeff Bezos'un yaklaşık 118 milyar dolar olan kişisel serveti, gelişmelerin ardından 112 milyar dolara geriledi. 

Yorumlar (0)