Koronaya karşı yüze dokunulmasını önleyen cihaz girişimi hastanede bitti!

Yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı yüze dokunulmaması için uyaran bir kolye geliştirmek isteyen Avustralyalı bir astrofizikçi, burun deliklerine mıknatısları koyunca hastanelik oldu. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 31.03.2020, 11:22
Koronaya karşı yüze dokunulmasını önleyen cihaz girişimi hastanede bitti!

Melbourne Üniversitesi’nden Doktor Daniel Reardon, insanların kendilerini yeni tip koronavirüsten (Covid-19) koruması için bir cihaz geliştirmek yapmak hastaneye kaldırıldı.

27 yaşındaki Daniel Reardon, karantinada çok sıkıldığını belirterek, yüzle temas edildiği zaman alarm veren bir kolye geliştirmeyi amaçladı. Bu nedenle burnunun içine ve dışına 2'şer tane güçlü mıknatıs koyan Daniel Reardon’ın bu girişimi başarısız sonuçlandı. 

Daniel Reardon, burnunun dışında bulunan mıknatısları çıkardı fakat bu defa burnunun içinde bulunanlar birbirine kenetlendi. 

"Kerpetenle çıkarmaya çalıştım ancak her seferinde mıknatıslar kerpeteni çekti" ifadelerini kullanan Daniel Reardon, dakikalarca çabalamasına rağmen başarısız oldu. 

"Google'da sunulan çözüm daha fazla mıknatıstı"

Daniel Reardon, "20 dakika uğraştıktan sonra sorunumu Google'lamaya karar verdim ve 11 yaşındaki bir çocuğun da aynı sorunu yaşadığını anlatan bir makale buldum. Orada sunulan çözüm daha fazla mıknatıstı. İçerideki çekimi dengelemek için dışarıya daha fazlasını koymaktı." açıklamasını yaptı. 

Sağlık çalışanı sevgilisi tarafından hastaneye götürüldüğünü kaydeden Daniel Reardon, doktorların kullandığı anestezi sprey ile birlikte mıknatıslardan kurtuldu.

"Doktorlar bunu bir hayli komik buldu"

Daniel Reardon, "Sevgilim beni kendisinin de çalıştığı hastaneye götürdü çünkü tüm iş arkadaşlarının bana gülmesini istedi. Doktorlar da bunu bir hayli komik buldu, 'Karantina ve sıkıntı kaynaklı bir yaralanma bu' şeklinde yorumlar yaptılar." şeklinde konuştu.

"Can sıkıntısı bana bunu düşündürdü"

Ağırlık dalgaları ve pulsarlar konusunda uzmanlaşan Daniel Reardon, Guardian'a yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Bazı elektronik ekipmanım var ama devre veya bir şeyler inşa etmek konusunda gerçekten deneyim ya da uzmanlığım yok. Düşündüm ki, manyetik alanı algılayacak bir devre inşa edersem ve bileklerimize mıknatıslar takarsak, elimizi yüzümüze yaklaştırdığımızda alarmı tetikler. Yalnızlıktan, can sıkıntısı bana bunu düşündürdü. Yanlışlıkla elinizi yüzünüze yaklaştırmadığınız müddetçe sürekli uğultu çıkaran bir cihaz icat ettim. Söylemeye gerek yok bir daha mıknatıslarla oynamayacağım."

Yorumlar (0)