Koronavirüs insan hücrelerine böyle taşınıyor

Çin ve ABD'den bilim insanlarının ortak çalışmasıyla koronavirüsün insan hücrelerine nasıl taşındığı sanal gerçeklik teknolojisi kullanılarak süper bilgisayarlar aracılığıyla görüntülendi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 11.10.2020, 22:19
Koronavirüs insan hücrelerine böyle taşınıyor

Dünyanın neredeyse tamamını etkisi altına alan korona salgını can almayı sürdürüyor.

Amerika Birleşik Devletleri ve Çin’den bilim insanları koronanın insan hücreleriyle etkileşim anını sanal gerçeklik teknolojisi süper bilgisayarlarıyla görüntüledi.

Çin Pekin’de bir üniversitede görevli biyolog Dr. Sali Li, Şubat ayında Hangzhou şehrindeki bir biyogüvenlik laboratuvarında virologlarla beraber çalıştı.

Çalışma neticesinde koronanın insan hücrelerine ne şekilde yerleştiği de en net şekilde görüntülenebildi.

"Virüsü bu şekilde gören ilk kişiyim"

Li, basına yapmış olduğu açıklamada, “Virüsü bu kadar iyi çözünürlükle gören dünya üzerindeki ilk kişi olduğumu düşünüyorum.” dedi.

Dr. Li ve ekibindekiler virüsün bazı proteinlerinin insan hücrelerine nasıl kaydığını öğrenerek biyokimyayı nasıl ele geçirdiğini öğrendi. Araştırmacılar tarafından ayrıntılı ve detaylı fotoğraflarla koronavirüs proteinlerinin insan hücrelerine nasıl zarar verdiği ve yeni virüsler üretmek amacıyla “kreşler” kurduğu gözlemlendi.

Çin ve ABD ortaklığıyla çalışma yapıldı

Dr. Li ve ekibinin çalışmalarını sürdüren ABD’den bilim insanları süper bilgisayarlarla virüsün insan hücrelerine etkileşimini ortaya koyacak yüksek çözünürlüklü fotoğraflar oluşturdu.

Yorumlar (0)