Koronavirüs aşısının denendiği kişide omurilik iltihabı görüldü!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) için aşı çalışmalarına Oxford Üniversitesi ile devam eden AstraZeneca, deneklerden birinin rahatsızlandığını ancak söz konusu kişiye konulan tanıyı bilmediğini duyurdu. New York Times gazetesi ise söz konusu kişide omurilik iltihabı teşhis edildiğini bildirdi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 10.09.2020, 12:39
Koronavirüs aşısının denendiği kişide omurilik iltihabı görüldü!

Dünyada yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı için yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor.

İngiliz-İsveç şirketi AstraZeneca, yeni tip koronavirüs (Covid-19) için aşı çalışmalarını Oxford Üniversitesi ile birlikte gerçekleştiriyor. 

Dün yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı için klinik denemeler yapıldığı ancak aşı gönüllülerinden birinin rahatsızlık geçirdiği ifade edilmişti. Söz konusu açıklamada, hemen rutin prosedüre başvurulduğu ve yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı için yürütülen çalışmalara ara verildiği belirtilmişti. 

AstraZeneca şirketinin CEO'su olan Pascal Soriot, aşı denemelerinin durdurulmasının sık sık karşılaşılan bir olay olduğuna dikkat çekerek, tüm dünyanın yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısını beklemesi nedeniyle bu olayın etki yarattığını söyledi. 

Pascal Soriot, rahatsızlık geçiren aşı gönüllüsüne konulan tanıyı henüz bilmediğini ifade etti.

Omurilik iltihaplanmasına yönelik testlerin devam ettiğini aktaran Pascal Soriot, bunun henüz kesinleşmediğini belirtti. 

Pascal Soriot, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı için denemelerin başlangıç tarihine bağımsız güvenlik komitesi tarafından karar verileceğini kaydederek, söz konusu aşının insanlar için faydalı olup olmayacağının 2020 yılının sonundan önce belli olacağını söyledi. 

New York Times: Omurilik iltihabı!

New York Times gazetesi ise rahatsızlık geçiren aşı gönüllüsünde omurilik iltihabına rastlandığını duyurdu. 

Dr. Anthony Fauci ne demişti?

Dr. Anthony Fauci, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısına yönelik çalışmaların durdurulmasını "talihsizlik" olarak değerlendirmişti.

Bu durumun aslında normal bir güvenlik tedbiri olduğunu aktaran Dr. Anthony Fauci, AstraZeneca şirketinin yaşanan sıkıntıyı çözerek yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı için çalışmalara yeniden başlamasını umduğunu söylemişti.

Yorumlar (0)