Koronavirüs aşısı yapılan ilk kişi açıkladı: Ateşim yükseldi!

ABD'de yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı geliştirilen ilk aşının denendiği Jennifer Haller, "Aşı yapıldıktan sonraki ilk gün ateşimin bir miktar yükselmesi ve kolumda meydana gelen ağrı dışında hiçbir şikâyet yaşamadım." dedi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 14.04.2020, 09:44 14.04.2020, 09:48
Koronavirüs aşısı yapılan ilk kişi açıkladı: Ateşim yükseldi!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi ile mücadele dâhilinde dünyanın birçok yerinde onlarca aşı çalışması gerçekleştiriliyor. ABD'nin Washington eyaletinde geçtiğimiz haftalarda önemli bir proje başlatıldı. Söz konusu projeyi diğerlerinden daha değerli kılan tarafı ise insanlı testlere başlanmış olması. 

Aşı ilk kez 44 yaşındaki Jennifer Haller üzerinde denendi. 

İki çocuk annesi olan Haller, The Telegraph gazetesine yaşadıklarını anlattı.

Haller, Facebook'ta aşı çalışması için gönüllü arandığını gördüğünü belirterek, ilk olarak aklına "Belki ben de bir katkıda bulunabilirim" düşüncesinin geldiğini ve yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı mücadele etmek için gönüllü olduğunu ifade etti.

"Riskleri göz ardı etmek için elimden geleni yaptım"

Gönüllü olma kararı almasının ardından eşi ve akrabalarının bazı çekinceleri olduğuna dikkat çeken Haller, "Evet birçok risk var ama ben son derece pozitif bir insanım ve riskleri göz ardı etmek için elimden geleni yaptım." açıklamasını yaptı. 

Haller, aşı yapıldıktan sonraki gün ateşinin biraz yükselmesi ve ikinci gün kolunda oluşan ağrı dışında hiçbir şikâyet yaşamadığını söyledi. 

Yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı aşının bulunacağına ilişkin güveninin tam olduğunu kaydeden Haller, diğer bilimsel araştırmalara da insanların gönüllü olarak katkı sağlamaları gerektiğini belirtti. 

ABD'nin Washington eyaletinde gerçekleştirilen aşı testlerinin başarıyla sonuçlanması halinde ilgili federal kurumlar tarafından onaylanması ve halkın kullanımına sunulabilmesi için yetkililer 12 ila 18 ay arasında bir süre geçeceğini tahmin ediyor.

Yorumlar (0)