Koronavirüs, Apple'a bunu da yaptırdı! Yüzde 50 indirim...

Apple, İngiltere'nin başkenti Londra'da yer alan mağazalarının mülk sahiplerinden yüzde 50 oranında kira indirimi istedi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 04.08.2020, 16:25
Koronavirüs, Apple'a bunu da yaptırdı! Yüzde 50 indirim...

Apple, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle üretimi yavaşlatmış ve mağazalarını kapatmak durumunda kalmıştı. Teknoloji devi, normalleşme sürecinin başlamasıyla beraber yeni tip koronavirüsten (Covid-19) önceki zamanlarına dönmeyi hedefliyor. Fakat yapılan son açıklamalar, Apple için kötü günlerin sürdüğüne işaret ediyor. 

Yüzde 50 indirim...

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle mağazalara yönelik talebin giderek azalması ve bununla bağlantılı olarak müşteri sayısının azalması üzerine teknoloji devi, yeni bir hamlede bulundu.

Apple, kiraların çok fazla olduğu Londra'da bulunan mülklerin sahiplerinin, yüzde 50 oranında indirim yapmasını istedi. 

Zararını karşılamak istiyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli şirket, 15 Haziran günü itibarıyla İngiltere'de bulunan 32 mağazasını tekrar açtı. Anlaşılan o ki Apple, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecindeki zararını karşılamayı hedefliyor.

Teknoloji devi, İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan mülk sahipleri ile irtibata geçerek, yüzde 50 indirim yapmaları durumunda kira sözleşmelerinin uzatılacağını ifade etti. 

Apple sayesinde müşteri çekiyorlar

İngiltere'de bulunan AVM sahiplerinin, Apple'ı bırakmak istemedikleri çünkü onun sayesinde daha fazla müşteri çekmeyi başardıkları öğrenildi.

Teknoloji devi ile mülk sahiplerinin anlaşma sağlayıp sağlamayacağı kısa süre içerisinde kesinlik kazanacak.

Yorumlar (0)