Korona sürecinde yalnız kalanlar robotlara yöneldi!

Japonya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde robot satışları arttı. Söz konusu robotlar, pandemide yalnız olan kişilere arkadaşlık ediyor. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.10.2020, 16:45 29.10.2020, 17:45
Korona sürecinde yalnız kalanlar robotlara yöneldi!

Çin'de ortaya çıkarak bütün dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle birçok kişi eve kapandı. Ülkelerin bazılarında karantina uygulamalarına başvuruldu. Sosyal mesafe kuralı, sokağa çıkma yasağı ve diğer tedbirler sebebiyle insanların psikolojilerinin olumsuz yönde etkilendiği ve yalnızlık sıkıntısının çekildiği görüldü.  

Japonya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde robot satışlarının arttığı fark edildi. Bu robotların insanlara arkadaşlık edebilecek özelliklere sahip oldukları belirtildi. 

Kentlerde ikamet eden gençlerin, yeni tip koronavirüs (Covid-19) bulaştırma ihtimali nedeniyle kırsal kesimlerde yaşayan ailelerini ziyaret edemedikleri, bu nedenle robot satın aldıkları ifade edildi. 

Kyodo isimli Japon haber ajansı, Aibo'nun satışlarında patlama yaşandığını bildirdi.

Aibo'nun ilk olarak 1999 senesinde satışa sunulduğu kaydedildi. 2006 senesinde yeni modeli piyasaya sürülen Aibo'nun, Sony tarafından sık sık güncellendiğine dikkat çekildi. 

Sony'nin robot köpeği olan Aibo'nun "Git", "Gel", "Kalk" ve "Otur" gibi talimatları algılayabildiği aktarıldı. Aibo'nun öğrenebilen bir zekâya sahip olduğu, ayrıca insanların alışkanlıklarına da kolayca adapte olabildiği kaydedildi.

Aibo'nun insanlarla iletişim kurabilme, dolaşma, gülme ve sırtı sıvazlandığında reaksiyon gösterme gibi özellikleri taşıdığı ifade edildi. 

Yorumlar (0)