Köpek robot kiralanmaya başladı

ABD’li robotik şirketi Boston Dynamics, köpek robot Spot’u kiralamaya başladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 25.09.2019, 14:25 25.09.2019, 14:43

Boston Dynamics dün Spot isimli köpek robotunun özelliklerini barındıran tanıtım videosunu yayınladı. Özel siparişle kiralanmaya başlanan dört ayaklı köpek robot Spot, firmanın daha önceki paylaşımlarıyla akıllara Bruno Mars şarkısıyla twerk dansı yapması ve grup halinde kamyon çekme gibi videolarla akıllara kazınmıştı.

Dün yayınlanan videoda robotun özellikleri tanıtıldı. 4,8 km/s hıza ulaşabilen köpek robot, aralıksız 90 dakika bu hızla hareket edebiliyor, engebeli arazilerde kolayca hareket edebiliyor.

Kiralamak için kriterleri karşılamak gerekiyor

Sadece kiralanabilen ve kullanım amacı araştırılmadan tedarik edilmeyen köpek robot Spot’un belli bir ücreti yok. Robotu satın alabilmek için şirketin belirlediği kriterleri ve değerlendirme programını geçmek gerekiyor. Robotu özel siparişle ve belli prosedürlerin kiralayan Boston Dynamics’in Pazarlama Uzmanı Natalie Alper, “Spot’un toplam kiralama maliyeti bir arabanın fiyatından daha düşük olacak ancak tıpkı arabanın özelliklerinde olduğu gibi Spot’ta da istenilen modüllere göre kira ücreti artıyor.” dedi.

Otonom teknolojisiyle öğrenecek

Köpek davranışlarını taklit edebilen köpek robot Spot, sevimli ve olağanüstü şekilde yetenekli. Spot, insanlarla dans edebiliyor, misafir karşılayabiliyor, kapıları açıp kapatabiliyor ve sürekli öğreniyor. Tıpkı yavru bir köpek gibi zaman geçtikçe otonom yapay zekası sayesinde sürekli öğrenebilen bir teknolojiye sahip. Birlikte yaşadığı insanları tanıyor ve onların hareketlerini de taklit edebiliyor.

Yorumlar (0)