"Kölelik simülasyonu" oyunu tepki topladı, Google kaldırdı

Google Play'den indirilebilen "Kölelik simülasyonu" isimli oyun, Brezilya'da tepkilere yol açtı. Siyahi kölelerin alınıp satıldığı oyun, tepkiler üzerine 24 Mayıs'ta Google Play'den kaldırıldı. Google ile toplantı ayarladıklarını bildiren Brezilya Irk Eşitliği Bakanlığı, "Oyunun geliştiricileri hakkında dava açılacak." bilgisini verdi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 26.05.2023, 17:06 28.05.2023, 09:31 Hakan Öksüz
"Kölelik simülasyonu" oyunu tepki topladı, Google kaldırdı

Magnus Games firması tarafından geliştirilen "Kölelik simülasyonu" isimli oyun, sosyal medyada tepkilere neden olmuştu. Siyahi karakterlerin parayla alınıp satıldığı ve işkence gördüğü oyun, 20 Nisan'da piyasaya sürülmüştü. En az bin defa indirilen oyunun kaldırılması için sosyal medyadan talep yağmıştı.

Google Play'den kaldırıldı

Brezilya'daki kullanıcıların oyun hakkındaki şikayetlerini dikkate alan Google harekete geçti. Google'ın, söz konusu oyunu 24 Mayıs'ta kaldırdığı kaydedildi. Google Play'den indirilebilen oyunda köleler üzerinden zenginleşen oyuncular, isterse bu karakterleri serbest de bırakabiliyordu.

Renata Souza: "Bu düpedüz ırkçılık"

Brezilya'da "Simulador de Escravidão" ismiyle bilinen oyuna siyasi figürlerden de yoğun tepki geldi. Rio de Janeiro bölgesinden siyahi bir politikacı olan Renata Souza, "Bu düpedüz ırkçılık. Bu oyunu geliştirenler de buna platform sağlayan Google da hesabını vermeli." vurgusunu yaptı.

Brezilya Irk Eşitliği Bakanlığı: "Geliştiriciler dava edilecek"

Brezilya Irk Eşitliği Bakanlığı, ırkçılık ile ilgili içeriklerin denetlenebilmesi adına Google yetkilileriyle toplantı yapacaklarını açıkladı. Oyunun geliştiricilerinin de dava edileceği bildirildi. 

Yorumlar (0)