KIZILELMA piste çıktı! Bütün testleri başarıyla tamamladı

Baykar tarafından özgün ve milli bir şekilde üretilen Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı olacak Bayraktar KIZILELMA Koşu ve Taksi Testi'nden başarıyla geçti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.11.2022, 16:40 21.11.2022, 08:10
KIZILELMA piste çıktı! Bütün testleri başarıyla tamamladı

Türkiye, teknolojik açıdan gelişmelere hız kesmeden devam ediyor. İlk olma özelliği taşıyan insansız savaş uçağının pist üzerinden ilk görüntüleri paylaşıldı. Baykar tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, özgün ve milli bir biçimde geliştirilmiş olan Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA Koşu ve Taksi Testi'nden başarıyla geçti.

İlk uçuş için tarih verildi

Baykar tarafından 20 senelik tecrübe ve derin teknoloji birikimi ile geliştirilen Bayraktar KIZILELMA İnsansız Savaş Uçağı çalışmasının test süreci, yer testleri üzerinden sürdürülüyor. Bayraktar KIZILELMA'nın ilk uçuş işlemine ise 2023 yılında adım atması planlanıyor.

Bayraktar KIZILELMA bazı özellikleri ile dikkat çekiyor. Kısa pistli gemilere iniş kalkış özelliğiyle muharebe alanlarında devrim sağlayacak bir platforma sahip olacak.

Mavi Vatan’da söz sahibi olacak

Türkiye'nin üretimini sağladığı ve halihazırda uçuş testlerini yaptığı TCG Anadolu Gemisi gibi kısa pistli gemilere iniş ve kalkış özelliğini bulunduracak biçimde geliştirilen Bayraktar KIZILELMA, bu özellikleri sayesinde denizaşırı vazifelerde büyük rol oynayacak. Bu özellikleri ile Mavi Vatan'ın korunmasında da aktif şekilde hizmet sağlayacak.

Yorumlar (0)