Kenya akıllı telefon üretecek: Fiyatı şimdiden gündem oldu

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, 1 yıl içerisinde akıllı telefon üreteceklerinin sözünü verdi. Telefonun maliyeti ve satış fiyatına ilişkin de bilgiler paylaşan Ruto’nun sözleri, ülkede heyecana sebep oldu. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 10.11.2022, 16:05 11.11.2022, 09:26
Kenya akıllı telefon üretecek: Fiyatı şimdiden gündem oldu

Doğu Afrika ülkesi Kenya, kendi imkânlarıyla dünyanın en ucuz akıllı telefonunu üretmek için kolları sıvadı. Kenya Devlet Başkanı Ruto, en geç 1 yıl içerisinde yalnızca 40 dolara akıllı telefon üreteceklerini açıkladı. Nairobi’de bulunan Ulusal Ticaret ve Sanayi Odası’nda basın toplantısı düzenleyen Ruto, Kenya’nın akıllı telefon konusunda tarihi bir adım atacağını belirtti. 

“Maliyeti yalnızca 40 dolar olacak”

Akıllı telefonun tüm Kenyalılar arasında yoğun talep görmesini beklediklerini dile getiren Devlet Başkanı Ruto, “Üreteceğimiz akıllı telefon, ihtiyaç duyulan her özelliğe sahip olacak. Telefonun maliyeti ise yalnızca 40 dolar olacak. Satış fiyatı da aynı orantıda belirlenecek. Kenya olarak yeni bir teknoloji hamlesi başlatıyoruz. Dünyanın en ucuz akıllı telefonunu üretme konusunda kararlıyız. Önümüzde 8 ila 12 ay içerisinde ülkemizin ilk akıllı telefonunu tüm dünyaya tanıtacağız” şeklinde konuştu. 

“Devlet hizmetlerimizin yüzde 90’ını dijital platformlara aktarmayı planlıyoruz”

Teknolojik gelişime büyük önem verdiklerini dile getiren Ruto, “Kısa süre içerisinde devlet hizmetlerimizin yüzde 90’ını dijital platformlara aktarmayı planlıyoruz. En önemli hedeflerimizden birisi de bu. Bu sayede hem halkımızın işleri hızlanmış hem de memurlarımızın görev yükü hafiflemiş olacak. Amacımız, Kenya’yı çağın gerektirdiği şekilde dönüştürebilmek. Ekibimizle beraber tüm dikkatimizi bu konuya odaklamış durumdayız” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)