Katlanabilir ekrana Apple imzası! Heyecanlandıran gelişme…

Dünyaca ünlü teknoloji devi Apple’ın yeni katlanabilir bir MacBook ile iPad üzerinde çalıştığı iddia edildi. Peki bu iddiaların doğruluk payı ne? Yapılan herhangi bir resmi açıklama var mı? İşte merak edilen cevaplar…

BİLİM-TEKNOLOJİ 02.04.2022, 14:20
Katlanabilir ekrana Apple imzası! Heyecanlandıran gelişme…

Katlanabilir telefonlar mobil dünyanın yeni oyuncuları arasında yerini almak üzerine ciddi bir hazırlık içerisinde. Daha esnek, daha taşınabilir, görece daha estetik ve yenilikçi bu yapılar üzerine dünya devi markaların çalışmalarını sizlerle bu haberimizde paylaşmıştık.

Katlanabilir telefonlar konuşulurken teknoloji devi Apple firmasından ise dikkat çeken bir haber geldi. Konuşulanlara göre Apple, katlanabilen ekranlı bir iPad ve MacBook modeli üzerinde çalışıyor. Peki konuya ilişkin ne biliniyor? Katlanabilen ekranlı yeni cihazlar piyasaya çıkacak mı? Ne zaman raflarda görülmeye başlanacak? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Katlanabilen ilk iPhone’un 2025’te geleceği iddiası

Apple’ın katlanabilir ekranlı bilgisayar ve iPad üzerinde çalıştığı yorumu Display Supply Chain Consultans analisti Ross Young tarafından geldi. Young, geçtiğimiz ay yapmış olduğu açıklamada ilk katlanabilen iPhone modelinin 2025 senesi öncesinde kullanıcılarla buluşmayacağını söylemişti.

Ross Young bunun haricinde ise Apple’ın 20 inç devasa boyutlu bir katlanabilen ekranlı MacBook üzerinde çalıştığını iddia etmişti.

iPad ve MacBook hibriti bir cihaz olabilir

Zaman zaman teknoloji devlerinin yeni teknolojiler üzerine çalışmalar yaptığı hatta patentler aldığı haberleri paylaşılıyor. Young, yaptığı açıklamanın devamında Apple’ın burada ilginç bir plan yaptığını söylemişti ve yayımlanan bu haber çok fazla ses getirmişti. Apple tarafına dair sağlam kaynaklardan da daha sonra Mark Gurman buna ilişkin çalışmaların sürdüğüne dair bilgiler paylaşmıştı. Gurman, 2025 veyahut 2026 yılının ardından satışa çıkartılmak için katlanabilen ekranlı bir iPad veya MacBook hibriti bir cihaz üzerinde çalıştığını ifade etmişti.

LG Display ile ortaklık…

İşte paylaşılan bu yorumlar sonrasında Apple’ın daha şimdiden LG Display ile bir ortaklık içerisinde olduğu iddiaları dolaşıyor. Dünyadaki en büyük ekran üreticilerinden olan LG Display, katlanabilen ekranlara ilişkin ciddi bir tecrübeyi bünyesinde barındırıyor ve Apple kanadında da şüphesiz iyi bir tercih gibi.

Öte yandan iddialarda Apple ve LG Display imzalı ekranların, Samsung tarafından kullanıldığı gibi katlanabilen ince bir cam üstüne kurulu olduğu da gelen bilgiler arasında. Yani teknoloji devi plastik odaklı bir ekranla kullanıcıların karşısına çıkmak istemiyor olabilir.

Apple tarafından iPad’lerde kullanılan ekranların daha da büyütülmek istediği bir süredir konuşuluyordu. Bundan sonrası için firmadan gelecek resmi açıklamalar ışığında gelişmeleri sizlere aktarmayı sürdüreceğiz.

Yorumlar (0)