Kanada’da 890 milyon senelik, dünyanın en eski hayvan fosili bulundu 

Kanada’dan bir derginin aktarımına göre jeolog Elizabeth Turner, dünyanın en eski hayvan fosilini buldu. Fosilin 890 milyon senelik olduğu belirlendi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 29.07.2021, 07:52
Kanada’da 890 milyon senelik, dünyanın en eski hayvan fosili bulundu 

Kanada’da yayınlanan bir bilim dergisinin son sayısındaki habere göre Kanada Laurentian Üniversitesi jeologlarından Elizabeth Turner, Northwest Territeroies eyaletinde bir hayvan fosili buldu. Bu kayalıkları 1980’lerden beri inceleyen Turner’ın bulduğu fosiller hakkında incelemeler yapıldı. İnceleme sonuçlarına göre fosil, 890 milyon senelik sünger fosili. 

Kayalıklar eskiden denizdi 

Turner, şu anda dik dağlar ve kayalıklarla kaplı olan araştırma bölgesinde bulunan antik süngerin, bölge hakkında çok fazla bilgi verdiğini belirtti. Belirlenene göre bu bölge bir milyar sene öncesinde deniz ile kaplıydı.  



Jeolog Turner’ın eyalet üzerinde yaptığı araştırmalar sonucunda helikopter ile erişilebilen uzak bir bölgede yeni kayalıkların keşfedildiği ve bunların da sünger benzeri üç boyutlu yapılarla kaplı olduğu aktarıldı. Birçok bilim insanına göre dünyada ve hatta evrende bulunan ilk hayvan grubu yumuşak süngerler ile kas veya sinirleri olmayan basit hayvanlar.  

Dünya’daki yaşam 3.7 milyar senelik 

Bilim insanları, Dünya’daki yaşamın 3.7 milyar sene önce başladığını ve ilk hayvan olarak kabul edilen süngerlerin daha sonra ortaya çıktığını savunuyor. Fakat süngerlerin tam olarak ne zaman ortaya çıktığı hakkında bir bilgi yok. Mevcut kalıntılar hakkında pek çok araştırma yapan bilim insanları ise süngerlerin bir milyar sene önce ortaya çıktığını savunuyor. 

Yorumlar (0)