JF1, atom bombasından 15 kat güçlü!

NASA (ABD Uzay ve Havacılık Dairesi), dünyaya çarpması muhtemel bir gök taşıyla ilgili ürkütücü açıklamada bulundu. Açıklamaya göre JF1 adı verilen gök taşı dünyaya çarparsa Hiroşimaya atılan atom bombasının 15 katı büyüklüğünde etki yaratacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 18.11.2019, 09:08
JF1, atom bombasından 15 kat güçlü!

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), dünyaya yaklaşmakta olan gök taşlarıyla ilgili uyarılarına bu kez korkunç bir tanesini ekledi. Kimi zaman gök taşları dünyayı teğet geçtikten sonra nasıl bir tehlike atlatıldığına dair bilgi veren NASA, bu kez rotasında sapma olmazsa 2022’de dünyaya ulaşması beklenen bir gök taşıyla ilgili açıklamada bulundu.

Keops Piramidi kadar

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre JF1 adı verilen gök taşının büyüklüğü Mısır’daki Keops Piramidi kadar.

Atom bombasının 15 katı

6 Mayıs 2022 tarihinde dünyaya en yakın pozisyona ulaşması beklenen gök taşı JF1'in, çarpışma durumunda 230 kilotonluk bir nükleer enerjiye eş değer tahribat yaratabileceği tahmin ediliyor. Bu Hiroşima’ya atılan atom bombasının yaklaşık 15 katına tekabül ediyor.

Milyonlarca insan ölebilir

Bu tip bir felaket senaryosunda bir şehrin tamamen yok olabileceğini söyleyen ABD Uzay ve Havacılık Dairesi uzmanları, milyonlarca insanın yaşamını yitirebileceğini kaydetti.

Yorumlar (0)