JetBlue Havayolları geri dönüştürülmüş yakıta geçiyor!

JetBlue adlı ABD’li dev Havayolu şirketi, çevreye verilen zararı azaltmak için geri dönüştürülmüş yakıt kullanmaya başlayacak. JetBlue çöplerden dönüştürülmüş yakıtla doğaya yüzde 80 daha az zarar verecek.

BİLİM-TEKNOLOJİ 07.01.2020, 16:17
JetBlue Havayolları geri dönüştürülmüş yakıta geçiyor!

JetBlue Havayolları, yapılan bu yenilikçi çözümün gerçekleştirilen tek çevreci girişim olmadığını, doğanın korunmasına yönelik büyük bir planın parçası olduğunu bildirdi.

JetBlue Havayolları geri dönüştürülmüş yakıtı ilk olarak Temmuz’da kullanacak!

JetBlue, Temmuz 2020 tarihinden itibaren yürürlüğe koyacağı bu kararına göre yakıtlarını dönüştürülen çöplerden elde edecek.

JetBlue Havayolları Atmosfere yüzde 80 daha az zarar verecek!

JetBlue için dönüştürülen çevreci yakıtı, dünyanın en büyük yenilenebilir dizel ve jet yakıtını üreten Finlandiyalı şirket Neste’den elde edileceği duyuruldu. Atıkların ayrıştırılması ve geri dönüştürülmesiyle üretilen yeni yakıt, atmosfere yaydığı zararlı madde şu anki uçak yakıtlarına göre yüzde 80 daha az olacak.

JetBlue geri dönüşümlü yakıtın faturasını yolculardan kesmeyecek!

JetBlue ilk dönüştürülmüş yakıtlu uçuşunu San Francisco Uluslararası Havalimanı’ndan başlatılacak.

Proje pilot başlangıcı olarak, şirketin San Francisco Uluslararası Havalimanı'ndan gerçekleştirdiği uçuşlarında görev alan uçaklarıyla gerçekleştirilecek. JetBlue Havayolları ayrıca yakıtta dönüşümün faturasını yolculardan kesmeyeceğinin garantisini verdi.

Yorumlar (0)