Japonya’nın elektrikli uçan taksisi 2025’te gökyüzünde

Merkezi Japonya’da olan SkyDrive firması, dikey olarak kalkış ve iniş gerçekleştirebilen uçan elektrikli taksisi SkyDrive SD-03’ün 2025 yılında yolcu taşımak için hazır olacağını ifade etti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.09.2021, 13:40 28.09.2021, 10:17
Japonya’nın elektrikli uçan taksisi 2025’te gökyüzünde

Son zamanlarda birçok firma, kendi uçan taksileri üzerinde test çalışmalarını yaparken, aynı zamanda çeşitli uçuş testleri de gerçekleştirdi.

Aslına bakacak olursa kimi uçan taksiler şu anda yolcu taşımaya hazır vaziyette. Fakat alınamayan izinler ile düzenleyici kurallar taşımacılığın önünde bir engel teşkil ediyor.

Bu firmalardan bir tanesi olan Japon SkyDrive, 2025 yılında Osaka’da düzenlenecek olan Dünya Expo Fuarı’nda “elektrikli dikey iniş ve kalkış” sistemine sahip uçan aracıyla taksi hizmetini sunacağını kaydetti.

Dünyanın en küçük eVTOL aracı

SkyDrive dört yandaki ikişer pervanesine elektrikli motor ile güç veren ve testi yapılan SkyDrive SD-03 modelini, dünyadaki en küçük eVTOL aracı olarak geliştirmeyi düşünüyor.

Merkezi Tokyo’da olan firmanın Mitsubishi Heavy Industries ve Toyota Motor şirketlerindeki mühendisler de dahil olmak üzere yaklaşık olarak 100 çalışanı var.

Testler geçtiğimiz sene yapılmıştı.

Yorumlar (0)