Japonya’dan ChatGPT’ye uyarı: En aza indirin!

Japonya Kişisel Bilgileri Koruma Komisyonu, ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI firmasının topladığı hassas verileri en düşük seviyeye indirmesi gerektiği hususunda uyarı yaptı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 04.06.2023, 14:35 05.06.2023, 13:08
Japonya’dan ChatGPT’ye uyarı: En aza indirin!

OpenAI tarafından piyasaya sunulan ChatGPT, birçok konuda cevap verebilen ve yardımcı olabilen bir yapay zeka sistemi. Bu noktada Japonya'nın gizlilik gözlemcisi ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAl firmasına uyarıda bulundu.

“Tedbir alınmalı”

OpenAI firmasını, insanların onay vermeden hassas verileri toplamaması hususunda uyarı yapan Japonya Kişisel Bilgileri Koruma Komisyonu, “Makine öğrenimi kapsamında toplanan hassas verilen en düşük seviyeye indirilmeli. Bu noktada daha fazla tedbir alınmalı” ifadesinde bulundu.

Japonya, nüfusunun küçülmesiyle birlikte üretkenliği sürdürmek için yapay zeka ve robot teknolojilerindeki ilerlemelere odaklanıyor, ancak bazı yeni teknoloji trendlerinde geri adım atmış durumda.

Analitik firması Similarweb tarafından sağlanan veriler çerçevesinde Japonya, ChatGPT web sitesine sağlanan üçüncü en büyük trafik kaynağı pozisyonunda.

Yorumlar (0)