Japonya, Ay'da gıda üretimini hedefliyor

Kamu-özel iş birliğiyle birlikte Japonya’nın, Ay'da sürdürülebilir gıda kaynaklarının üretimi için araştırma yapmayı planladığı belirtildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 13.08.2021, 09:35 14.08.2021, 10:20
Japonya, Ay'da gıda üretimini hedefliyor

İddiaya göre Japonya Uzay Araştırma Ajansı ile hükümet, Ay'da sürdürülebilir gıda kaynaklarının geliştirilmesi için bir proje gerçekleştirecek.

Hükümet tarafından fonlanacak

Mali anlamda hükümet tarafından fonlanacağı belirtilen proje, Ay'da geniş katılımlı ve uzun vadeli görevlerde gıda tedarikine ilişkin talebin karşılanmasına yönelik olacak.

Projeye, özel sektör firmalarının da teşvik edileceği ifade edilirken, sistem entegratörü NTT Data, çeşni üreticisi Ajinomoto, uzay gıda araştırma grubu Space Foodsphere katılacak.

Önce kamu-özel iş birliğiyle ülke içindeki tesislerde başlayacak olan proje, ardından diğer aşamalarda Antarktika gibi Ay'ın doğasına benzer yapıya sahip mekanlara taşınacak.

2040'ta 1 trilyonda gelir

Projede, iç mekan mahsul verimine ilişkin incelemelerin yapılması ve Ay üzerinde kapalı devre yetiştirme tesisine ilişkin teknoloji geliştirilmesi amaçlanıyor.

Uluslararası finans kuruluşlarından biri olan Morgan Stanley raporuna göre; şu an 350 milyar dolarlık küresel uzay endüstrisi, 2040 yılında 1 trilyon dolar gelir sağlayacak.

Yorumlar (0)