Jamie Lynn Spears’dan Elon Musk’a sitem! Bana bir çift kedi borçlusun

Kendisi gibi şarkıcı ve oyuncu olan Britney Spears'ın kardeşi Jamie Lynn Spears, Elon Musk’a sitem etti! Tesla elektrikli otomobillerin sessiz çalışmasından dolayı kedilerin ölümüne neden olduğunu söyleyerek, Tesla'yı gizli kedi katili olarak tanımladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 19.01.2021, 15:45 20.01.2021, 09:57 Hanife
Jamie Lynn Spears’dan Elon Musk’a sitem! Bana bir çift kedi borçlusun

2020 yılını oldukça verimli geçiren ve şirket hisselerini yükselten Tesla, satışlarını artırmaya devam ederken yeni bir suçlama ile karşı karşıya kaldı.

Kendisi gibi oyuncu ve şarkıcı olan Britney Spears'ın kardeşi Jamie Lynn Spears, Instagram'dan yaptığı bir paylaşımda, Elon Musk'ın şirketi olan Tesla'yı gizli kedi katili olarak nitelendirdi.

"Elon Musk bana kedi borçlusun"

Jamie Lynn Spears, "Kaç tane olduğunu söylemek istemiyorum ama o kadar çok kedi kaybettik ki...”diyerek kedilerin Tesla'nın krankını duyamadıkları için yıkıcı ve trajik olayların yaşandığını belirterek, “ Elon Musk, haydi bu işi çözelim! Bana bir çift kedi borçlusun." sözleriyle Elon Musk’a bu işi düzeltmesi konusunda çağrıda bulundu.

Spears, Musk'a bir çözüm önerisi olarak ise Tesla modellerinin hayvanları rahatsız edecek sesler çıkarmasını istedi.

Elektrikli otomobillerin çok sessiz çalışmasından dolayı duyduğu endişeyi dile getiren 29 yaşındaki Spears, yayınladığı gönderiyi daha sonra sildi.



Ses kuralı var

NHTSA (ABD Ulusal Otoyol Trafiği Güvenliği Yönetimi), saatte 30 kilometre hızdan yavaş giden elektrikli otomobillerin, en az 43 desibellik ses çıkarması kuralı getirmişti. Bu ses ise bulaşık makinesinin çıkardı sesle neredeyse aynı.
Temmuz 2019'da da Avrupa Birliği de benzer sebeplerden dolayı, bu otomobillere akustik ses sistemi zorunluluğu kuralı koymuştu.
 

Yorumlar (0)