James Webb 'selfie' gönderdi

NASA tarafından geçtiğimiz aralık ayında uzaya fırlatılan, en büyük ve en güçlü teleskop olarak bilinen James Webb Teleskobu, özçekim (selfie) gönderdi. Teleskop tarafından ilk yıldız ışınının yakalandığı belirtildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 13.02.2022, 00:01 14.02.2022, 08:29
James Webb 'selfie' gönderdi

25 Ocak tarihinde hedefine varan ve açılma işlemini tamamlayan James Webb Teleskobu, özel lensini kullanmak suretiyle birincil aynanın ‘içe dönük’ görüntüsünü yakaladı ve ‘selfie’ çekti.

Teleskopun çektiği fotoğraf ile ilgili olarak NASA tarafından yapılan açıklamada, “Gördüğünüz bu şey, mühendislik hedeflerinden biri olan parlak bir yıldızı gözlemleyen teleskobun gerçek birincil aynasıdır. Bütün ayna kısımları yıldız ışığını görüyor fakat parlak kısmın parlak olmasının sebebi kızılötesi kameranın görüş yönüne göre bölümün direkt olarak yıldızla paralel konumda olması." denildi.
 

Evrenin sırlarını araştıracak

NASA'nın Hubble Uzay Teleskobu'nun yeni nesli olarak hazırlanan James Webb Uzay Teleskobu, ilerleyen dönemde evrenin tarihini detaylı bir şekilde inceleyecek. 6,2 ton ağırlığında ve 6,5 metre genişliğinde ayna ile çerçevelenen teleskobun önümüzdeki 10 senenin önde gelen gözlemevlerinden biri olacağı belirtiliyor. James Webb, evrendeki tüm cisimlerden gelen sinyalleri algılayarak Dünya dışında hayat olup olmadığına yönelik önemli ipuçları toplayacak.

Adını NASA'nın eski yöneticilerinden James Webb'den alan teleskop, geçtiğimiz yıl 25 Aralık günü Fransız Guyanası'ndaki Kourou Uzay Üssü'nden uzaya fırlatılmıştı.

Yorumlar (0)