İşte yeni iPhone hakkındaki büyük iddialar!

Yeni model olan iPhone 11'in Eylül ayında çıkmasına rağmen büyük merakla beklenen iPhone 12 hakkındaki ilk dedikodular gün yüzüne çıktı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.11.2019, 10:30 01.11.2019, 10:40
İşte yeni iPhone hakkındaki büyük iddialar!

Teknoloji devi Apple, popüler telefon modeli olan iPhone'un en yeni versiyonu olan iPhone 11'i geçtiğimiz Eylül ayında piyasaya sürdü. Türkiye'de de dünyayla birlikte satışa sunulan yeni model, kullanıcıların büyük beğenisini kazandı; fakat bir sonraki model olması beklenen iPhone 12 hakkındaki ilk dedikodular internete düştü bile.

iPhone 4 tasarımına geri dönülecek

Ortaya atılan ilk iddia, Apple'ın çok sevilen iPhone 4 modeline benzer bir yeni modele 2020 yılında geri dönüş yapacağı yönünde. Yeni iPhone modellerinde ekranın en üstünde yer alan 'çentik' kısmının küçültüleceği, telefonun arkasında bulunan kameraların arasına da 3D ToF kameralardan yerleştirileceği iddia edildi. İddialar, iPhone'un üreticisi Apple tarafından henüz yalanlanmadı.

Yeni teknoloji OLED ekran kullanılacak

iPhone 12 hakkındaki bir başka iddia ise, yeni modelde proMotion OLED teknolojisi kullanan 120 Hz'lik yüksek performanslı son teknoloji ekranların kullanılacağı yönünde; fakat bu iddia 2017'den beri kullanıcıların ağızlarında dolaşıyor. 

Apple, henüz bu ekranı bir iPhone modelinde kullanmış değil; fakat 2017'de kullanıcıların beğenisine sunulan iPad Pro modelinde ekran teknolojisi kullanılmıştı. Apple'ın bu ekran teknolojisini ilerleyen yıllarda iPhone'larında da kullanması bekleniyor.

Yorumlar (0)