İşte Windows 10X’un yeni masaüstü görüntüsü

Microsoft tarafından çift ekranlı bilgisayarlar ve tabletler için geliştirilen Windows 10X’un görselleri internete sızdı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.10.2019, 14:30
İşte Windows 10X’un yeni masaüstü görüntüsü

Microsoft tarafından Windows 10X işletim sistemine dair yanlışlıkla internette bir tasarım belgesi yayımlandı. İnternette kısa sürede pek çok platforma yayılan belge, şirketin Windows 10X’in geleceğine dair yaptığı tasarımlar hakkında detaylı bilgilere erişebilmemizi sağlıyor.

Yazılım devi tarafından, başlangıç olarak şirketin Surface Neo donanımına destek olacak bir işletim sistemi olarak paylaşılmıştı ama öyle görülüyor ki çift ekranlı benzer ekranlarda da çalışması mümkün olacak.

Microsoft tarafından şimdiye dek Windows 10’un sadece çift ekranlı ve katlanabilir uygulamalar üzerinde kullanılabileceği fakat Başlat’ta ve Görev Çubuğu’nda bulunan ayarlamalar sebebiyle bunun söz konusu olduğu paylaşıldı. Ancak ortaya çıkan tasarım belgesiyle birlikte şirket tarafından yayınlanan tasarım belgeleriyle birlikte Windows 10X’in geleneksel dizüstü bilgisayar donanımını hedef alan bir plan dahilinde oluşturulacağı da görülüyor.

Windows 10X ile birlikte Microsoft’un iddiası o ki daha yerel ve güçlü aramaların bulunduğu yeni bir Başlat menüsü üzerine, ‘’ Arama, internet sonuçları, kullanılabilir uygulamalar ve cihazınızdaki belirli dosyalar ile sorunsuz bir şekilde bütünleştirildi. Önerilen içerik, en sık kullanılan ve en son kullandığınız uygulamalara, dosyalara ve internet sitelerine göre dinamik olarak güncellenir” deniliyor.

Microsoft yeni sürümle birlikte Modern bir Dosya Gezgini’ni de kullanıcılara da sunmaya hazırlanıyor. Bunun dışında yeni işletim sisteminin cihaz ayarlarının iyileştirilmesi ve güçlü pil ömrü sağlanması gibi önemli detayları da barındırması şirket tarafından öncelik alınıyor.

Yorumlar (0)