İşte Türkiye Uzay Ajansı'nın (TUA) logosunun hikayesi!

Türkiye Uzay Ajansı(TUA)  sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda logosunun hikayesine yönelik bilgilere paylaştı. İşte Türkiye Uzay Ajansı'nın logosunun hikayesi…

BİLİM-TEKNOLOJİ 10.02.2021, 12:07 11.02.2021, 09:55 Hanife
İşte Türkiye Uzay Ajansı'nın (TUA) logosunun hikayesi!

Dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın da katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, "Milli Uzay Programı" tanıtımı gerçekleştirildi.

Bu toplantıda ilk kez TUA'nın logosu da tanıtıldı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan TUA, logosunun hikayesini şu sözlerle anlattı.

"TUA logosu, bilinmeze, evrenin derinliklerine uzanan kesintisiz, kararlı bir hareketi simgeler. Bu hareketin karakteri Batı tipografisinin fonksiyonel okunaklı’ lığından, Doğu'nun kadim kültürünün tek nefeste okunan kaligrafisine uzanır.”

TUA, logosunun dev bir roketin gövdesinden küçük bir yaka rozetine kadar farklı ölçek ve uygulamalarda okunaklı’ lığını ve işaret özelliğini kaybetmemesi için böyle tasarlandığını belirterek, birbirine eklemeli bir şekilde tasarlanan harflerde A karakterindeki  'yıldız' imgesinin gökyüzündeki al bayrağımızı temsil ettiği ifada edildi ve “İşte bu güzel logo Türkiye'nin uzaydaki yeni başarılarının imzası olacak." denildi.

Yorumlar (0)