İşte koronavirüs döneminin kazananları!

Büyük teknoloji şirketleri, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde iş yerlerinin kapasitelerini ciddi derecede artırdı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.10.2020, 14:18 16.10.2020, 17:32
İşte koronavirüs döneminin kazananları!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde birçok kişi, uzaktan çalışmaya başladı. Pandeminin en çok etkilediği yerlerden biri olan Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) iş yerlerinin boşaltıldığı görüldü.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle en çok ölümün gerçekleştiği New York'ta iş yerlerinin bomboş hale geldiği fark edildi. Fakat büyük teknoloji firmaları, New York'ta iş yeri kiralamaya ve kapasitelerini büyütmeye devam ediyor. 

Google, Facebook, Apple ve Amazon gibi önemli teknoloji firmaları, çalışanlarını uzaktan çalıştırmayı sürdürse de yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde New York'ta bulunan iş yerlerinin kapasitelerini artırdı. 

Söz konusu teknoloji şirketlerinin, Manhattan'da 22 binden fazla çalışanının bulunduğu ve istihdamlarını hızlı bir şekilde artırmaya devam ettikleri bildirildi. 

Google, Facebook, Apple ve Amazon'un, New York eyaletindeki iş yerlerinin alanlarını büyüttüğü ve toplam 15.000 kişi işe alabilecek ve sosyal mesafeyi sağlayabilecek altyapıya sahip olduğu ifade edildi. 

Facebook'un Manhattan'da bulunan iş gücünün neredeyse 3 katı kadar yeni iş yeri kiraladığı kaydedildi. Apple'ın da 10 sene önce New York'ta ilk iş yerini açtığı hatırlatılırken, söz konusu teknoloji şirketinin de yeni iş yerleri kiraladığı bildirildi.

Amazon'un ise eski bir binada ilave ofis alanı için bir milyar dolarlık harcamada bulunduğu aktarıldı. Şirketin sahibi olan Jeff Bezos, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde servetini ciddi derecede artırdı.

İnternet alışverişlerinin artması üzerine Amazon hisselerinin de yükseldiği ve Bezos'un 204,6 milyar dolarında servete sahip olduğu ifade edildi. 

Yorumlar (0)