İşte koronavirüs bulaşan akciğerin görüntüsü!

ABD'deki George Washington Üniversitesi Hastanesi'nde bulunan doktorlar, yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastasının akciğerlerini 360 derece sanal gerçeklik teknolojisi aracılığıyla görüntüledi. Söz konusu görüntüde, koronavirüsün akciğerlerde nasıl yayıldığı ve bıraktığı hasar görüldü.

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.03.2020, 14:15 27.03.2020, 14:18

George Washington Üniversitesi Hastanesi'nde yeni tip koronavirüs (Covid-19) teşhisi konulan 59 yaşındaki bir erkek hastanın akciğerleri, 360 derece sanal gerçeklik teknolojisi aracılığıyla görüntülendi. 

Söz konusu hastanenin göğüs cerrahisi doktoru Keith Mortman ile ekibi, koronavirüs teşhisi konulan hastanın akciğerlerinin taramasını yaparak göğüs boşluğunu, 360 derecede 3D olarak tekrar oluşturan bir sanal gerçeklik görüntüsü haline getirdi.

Sanal gerçeklik görüntüsünde sağlıklı akciğer dokularının yarı saydam mavi renklerde, sağlıksız akciğer dokularının ise yeşil renkli iltihaplı doku şeklinde olduğu fark ediliyor. 

Dr. Keith Mortman, "Virüs bulaşmış anormal akciğer dokusu ile daha sağlıklı komşu akciğer dokusu arasında keskin bir fark olursa çok çabuk ortaya çıkıyor." ifadelerini kullandı. 

"Akciğerlerde şiddetli iltihaplanma olur ve yara izi haline gelir"

Ciğerlerde meydana gelen iltihaplanma, kana gerekli oksijenin taşınmasını ve karbondioksit salınımını önlüyor. Bu yüzden yeni tip koronavirüs (Covid-19) teşhisi konan hastalar nefes almakta zorluk yaşıyor.

Dr. Keith Mortman, "Bu, viral enfeksiyon olarak başlar, sonra akciğerlerde şiddetli iltihaplanma olur ve bu iltihap zamanla azalmazsa yara izi haline gelir. Bu sebeple hastanın nefes alması güçleşir. İnsanların bu hastalığın neler yapabileceğini anlamasını istiyorum. İnsanlar bu durumu ciddiye almalı." açıklamasında bulundu. 

Yorumlar (0)