İşte Bill Gates'in 19 yaşındayken hazırladığı özgeçmiş!

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, henüz 19 yaşındaki bir üniversite öğrencisi olduğu dönemde hazırladığı özgeçmişini paylaştı. Peki özgeçmişte nasıl ayrıntılar yer alıyor? İşte detaylar...

BİLİM-TEKNOLOJİ 06.07.2022, 16:57 Hakan Öksüz
İşte Bill Gates'in 19 yaşındayken hazırladığı özgeçmiş!

Teknoloji dâhisi Bill Gates'in, 48 yıl önce oluşturduğu CV'sini paylaşması dikkat çekti. İş deneyimlerinin yer aldığı dosyası 1974 yılında hazırladığı görülen Microsoft'un kurucusu Gates, CV'yi Linkedin uygulamasından paylaştı. Milyarder girişimci, paylaşımına, "Mezun olmanız veya okulu terk etmeniz fark etmez. Herhangi birinizin özgeçmişi, 48 yıl önceki bu CV'den daha iyi görünüyordur. Bundan oldukça eminim." notunu ekledi.

Sosyal medyada alkış topladı!

Milyarder girişimcinin, 48 yıl önce henüz deneyimsiz bir teknoloji tutkunuyken hazırladığı CV'yi paylaşması alkış topladı. Bill Gates'in bu paylaşımı, kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, gençlere moral vermek için yapılan bu paylaşımın övgüye değer olduğunu belirtti.

Özgeçmişte neler yer alıyor?

Peki sadece bir sayfadan oluşan özgeçmişte neler yer alıyor? Bill Gates'in Harvard Üniversitesi 1'inci sınıf öğrencisi olduğu dönemde oluşturulan özgeçmişte bazı derslerin yer aldığı görülüyor. Gates'in üniversite öğrencisiyken aldığı bu derslerin arasında "Veri Tabanı Yönetimi" ve "Bilgisayar Grafikleri" de bulunuyor. Özgeçmişte Bill Gates'in boy ve kilo bilgilerinin yer aldığı da dikkatlerden kaçmadı.

Özgeçmişte, Harvard Üniversitesi'nde 1'inci sınıf öğrencisi olan Bill Gates'in aylık kazancının 12 bin dolar olduğu görülüyor. Daktiloda yazıldığı belirtilen CV'de yer alan ev adresinin ise teknoloji dâhisinin ailesiyle yaşadığı ev olduğu kaydedildi.

Bill Gates'in geçmişi

1955 yılında Seattle'da doğan Bill Gates, 20'nci yüzyılın en başarılı teknoloji girişimcilerinden biridir. Gençken boş zamanlarında bilgisayarlarla uğraşan Gates, 1972'de arkadaşı Paul Allen ile birlikte "Traf-O-Data" adlı ilk şirketini kurdu. 1974'te arkadaşıyla Microsoft'u kuran Gates'in 1979 yılında 13 çalışanı vardı. 

1980'li yılların sonuna doğru Windows'u piyasaya süren Bill Gates, 1993 yılında Microsoft şirketiyle piyasanın lideri oldu. 2009 yılında "dünyanın en zengin kişisi" olarak Forbes listesine giren Bill Gates'in tahmini kişisel serveti, 130 milyar dolar civarındadır.

Yorumlar (0)