İşte ABD'nin ümitlendiği ilaç: "Yüzde 31 oranında daha hızlı iyileştiler"

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, "Remdesivir" isimli anti-viral ilacı alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarının, "plasebo" alan hastalara kıyasla yüzde 31 oranında daha hızlı iyileştiğini bildirdi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 30.04.2020, 09:22
İşte ABD'nin ümitlendiği ilaç: "Yüzde 31 oranında daha hızlı iyileştiler"

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, Beyaz Saray'da gerçekleştirilen basın toplantısında, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen test çalışmalarına ilişkin açıklamada bulundu.

Dr. Fauci, uluslararası araştırmalara göre, Amerikan Gilead ilaç şirketi tarafından üretilen "Remdesivir" isimli anti-viral ilacı alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarının, "plasebo" alan hastalara kıyasla yüzde 31 oranında daha hızlı iyileştiğini duyurdu. 

"İlacın bu virüsü engellediğine dair oldukça önemli deliller var"

Covid-19 ile Mücadele Görev Gücü'nün üyesi olan Dr. Fauci, "Yüzde 31'lik bir rakam, bitirici yüzde 100'lük bir sonuca göre çok yüksek sayılmasa da ilacın bu virüsü engellediğine dair oldukça önemli deliller taşımaktadır." ifadelerini kullandı. 

Diğer yandan, "Remdesivir" isimli ilacı alan hastalarda tespit edilen ölüm oranının yüzde 8 olduğunu ve bu rakamın "plasebo" alan hastalara göre kısmen daha düşük olduğunu kaydeden Dr. Fauci, "Remdesivir"in yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile bağlantılı ölüm oranlarına yaptığı etkinin daha fazla analiz edilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Dr. Fauci, klinik testlerde ulaşılan sonuçların "oldukça iyi haberler" taşıdığını, ilgili firma ve araştırmacıların artmasıyla söz konusu ilacın daha da geliştirileceğini aktararak, "Bu ilaç, koronavirüsü tedavi etme kabiliyetine ulaşmamızın kapılarını aralıyor." dedi. 

İlaç şirketleri, bazı hastalıkların tedavisi için geliştirilen yeni bir ilacı denerken, etkilerini anlayabilmek amacıyla hastaların bir bölümüne ilacı, diğer bir bölümüne de daha çok psikolojik bir etki yapan "plasebo"yu veriyorlar. 

Bu süreçte hastalar, hangi hapı aldıklarını bilmiyorlar. Araştırmacılar da ilacın ve "plasebo"nun sonuçlarını kıyaslayarak, yeni ilacın etkisi ile yan etkisini tespit ediyor.

Yorumlar (0)