İstanbul Havalimanı’nda bir yenilik daha… AR teknolojisi!

İstanbul Havalimanı içinde bulunan alışveriş bölümünde müşterilere eşlik ederek bölgede yer alan mağazalar ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan “Artırılmış Gerçeklik (AR)” teknolojisi kullanılmaya başlandı. Yolcular, İGA’nın mobil aplikasyonunu kullanarak, havalimanındaki mağazaları gezerken hem kampanyalar hakkında bilgi sahibi olacak hem de en uygun fiyatları anında öğrenecek. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 16.04.2022, 17:46
İstanbul Havalimanı’nda bir yenilik daha… AR teknolojisi!

Önemli bir yeniliği hayata geçiren İGA, yolculara en rahat alışveriş ortamını sağlamak için bir adım daha attı. Hayata geçirilen AR teknolojisi sayesinde, Dış Hatlar Bosphorus bölgesinde mağazaları gezmek isteyen yolculara eşlik ederek kampanya ve fiyatlar hakkında son bilgileri paylaşacak olan karakterin adı ise ‘CİGA’ olarak açıklandı. Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen AR teknolojisi, şimdiden yolcular arasında da merak uyandırdı. 

‘AR’ butonuna tıklayarak sisteme giriş yapılıyor

AR teknolojisinden faydalanmak isteyen yolcular, ‘İstanbul Airport’ uygulamasına girip ‘AR’ butonuna tıklayarak sisteme giriş yapmış oluyor. Tanıtım karakteri olarak ön plana çıkan CİGA, kullanıcılar mağazalara yaklaştığında pop-up olarak beliriyor ve uygulamada beliren mağaza ismine basıldığında ise kampanya ve etiket fiyatları gibi pek çok detay müşterilerin hizmetine sunulmuş oluyor. AR teknolojisini kullanan yolcular, çeşitli kampanya ve indirimlerden de yararlanma imkânına sahip olacak. 

“Hızlı ve keyifli bir alışveriş deneyimini daha İGA’ya kazandırmış bulunuyoruz”

İGA’da hayata geçirilen yeni teknolojik ürün ile ilgili bilgileri paylaşan İGA Dijital Hizmetler ve Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ersin İnankul, “AR teknolojisi, İGA bünyesindeki ticareti hareketlendirmesi ve bunu bir anlamda dijital ortama taşıması açısından çok önemli. Havalimanı bünyemizdeki ticaret akışını ve ticari çeşitliliği arttıran yeni bir uygulamayı daha yolcularımızın hizmetine sunmanın mutluluğu ve gururu içerisindeyiz. Yolcularımız, bu teknoloji ile birlikte hem kampanyalara hem de fırsat olarak görebilecekleri indirim kodlarına erişme imkânına sahip oluyor. Hızlı ve keyifli bir alışveriş deneyimini daha İGA’ya kazandırmış bulunuyoruz” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)