İsmail Demir duyurdu: TSK'ya yeni teslimat

Cumhurbaşkanlığı SSB (Savunma Sanayii Başkanlığı) tarafından başlatılan proje çerçevesinde modernizasyonu yapılan ilk havanların teslimatları Türk Silahlı Kuvvetlerine gerçekleştirildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 07.12.2022, 18:20 09.12.2022, 08:06
İsmail Demir duyurdu: TSK'ya yeni teslimat

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklama doğrultusunda, SSB'nin başlattığı ve ASELSAN'ın yürüttüğü 'Havanların Modernizasyonu Projesi' çerçevesinde 60 milimetre komando havanı akıllı atış kontrol sistemi ve bu sistemin alt bileşeni olarak öne çıkan ALRF-S50 lazer mesafe ölçerin kabul ve kalifikasyon testleri, 81 milimetre UT-1 çatal ayağının iyileştirilmesi ile birlikte yeni tevcih sisteminin ve bahse konu sistemin alt bileşeni olan ALRF L-100 lazer mesafe ölçerin kabul ve kalifikasyon testleri ve 120 milimetre havanlarda kullanılmak üzere yeni tevcih sistemi ve söz konusu sistemin alt bileşeni olarak ön plana çıkan ALRF-L100 lazer mesafe ölçerin kabul ve kalifikasyon testleri başarıyla tamamlandı.

Proje çerçevesinde, düşme, titreşim, sızdırmazlık, dayanım, düşük ve yüksek sıcaklıkta çalışma, ilk muayene gibi pek çok kalifikasyon testi ile açı ve mesafe ölçümleri, EMC/EMI, dağılım, doğruluk, düşük, yüksek sıcaklıkta depolama gibi pek çok farklı içerikte kabul test çalışması başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. 



İsmail Demir'den paylaşım

Konuya ilişkin paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir, şu ifadeleri kullandı: 

"Yeni tevcih sistemi, lazer mesafe ölçer ve akıllı atış kontrol sistemiyle donatarak modernizasyonunu sağladığımız 60, 81, 120 milimetre havanların ilk teslimatlarını TSK'ya (Türk Silahlı Kuvvetleri) gerçekleştirdik. Böylelikle havanlarımız çok daha kısa bir süre içinde daha yüksek atış hassasiyeti kazandı. Hayırlı uğurlu olsun."

Yorumlar (0)