İsmail Demir duyurdu: İlk teslimat yapıldı

Türk savunma sanayisinin 2023'teki ilk teslimatı, elektronik harp sistemi MERTER oldu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.01.2023, 18:20
İsmail Demir duyurdu: İlk teslimat yapıldı

Cumhurbaşkanlığı SSB (Savunma Sanayii Başkanlığı) tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklama doğrultusunda, Meteksan Savunma şirketi ile SSB arasında imzalanan 'Taşınabilir Elektronik Taarruz Sistemi Projesi' çerçevesinde tümüyle milli olanaklarla tasarlanıp üretimi yapılan 'MERTER Sırt Tipi Taktik Saha Elektronik Taarruz Sistemi'nin kabul işlemleri tamamlanarak, kolluk kuvvetlerine teslimatı gerçekleştirildi.

Bahse konu sistem, muhabere bandındaki hedef unsurların iletişiminin uzak mesafeden önlenmesinde kullanılacak bir ET (elektronik taarruz) sistemi olacak şekilde tasarlandı ve geliştirildi. Çeşitli operasyonel gereksinimleri karşılayabilmesi maksadıyla geliştirilen sistem, muhabere bandının tümünü kapsayarak, mast/tripod üzerinde sabit konfigürasyonda veyahut sırtta taşıma aparatıyla tek-er konfigürasyonunda kullanılabilecek.

Söz konusu sistem, yüksek kazançlı eş yönlü ve yönlü antenleriyle yönlendirilmiş ET faaliyetini yaparken, bilgisayar veyahut akıllı bir tablet aracılığıyla da kontrol edilebilecek. Kendi bataryalarıyla beslenebilen sistem, kent şebekesinden aldığı enerjiyle de çalıştırılabilecek.



İsmail Demir'den paylaşım

Bu arada, Savunma Sanayii Başkanı Demir, gelişmeyi kişisel sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

İsmail Demir, 'Kuvvetin Yüzyılı' etiketiyle gerçekleştirdiği paylaşımda, "'Türkiye Yüzyılı'na yepyeni bir elektronik savaş sistemimizin ilk teslimatıyla başladık. MERTER'i hedef unsurların iletişimini uzaktan önleyerek kolluk kuvvetlerine sahada avantaj sağlıyor olacak. Hayırlı ve uğurlu olsun." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)