İŞKUR İş Arayan ve İşveren Girişi Nasıl Yapılır?

İŞKUR iş arayan memur ve işçiler tarafından oldukça ilgi gören bir kurumdur. İŞKUR resmi internet sayfasından yılın belli dönemlerinde işçi ya da memur alımı ile ilgili ilanlar yayınlanmaktadır.

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.07.2020, 11:50 12.07.2020, 22:24
İŞKUR İş Arayan ve İşveren Girişi Nasıl Yapılır?

Ayrıca İŞKUR giriş ekranı bölümünde niteliklerinize, eğitiminize ve ikametinize uygun açık pozisyonlar da yer almaktadır. İŞKUR sayfasında iş arayanlar ve işverenler için iki ayrı giriş bulunmaktadır. İŞKUR girişleri ile ilgili detaylar şu şekildedir;

İŞKUR Girişi Detayları

İŞKUR resmi internet sitesinden birçok işçi alımı olmaktadır. Bu alımlara başvurmadan önce kendi bilgilerinizi içeren bir form doldurmanız gerekmektedir. Kayıt yaptıktan sonra açık pozisyonlardan eğitim durumunuza, deneyimlerinize, çalışma statünüze uygun olarak iş başvurusu yapılabilmektedir.

İŞKUR web sitesine giriş yaptığınızda karşınıza iş arayan ve işveren olarak iki bölüm çıkmaktadır. Eğer iş arayan iseniz siteye üye olduktan sonra T.C Kimlik No ve şifreniz ile siteye giriş yapabilirsiniz. İşveren iseniz sadece giriş sekmesine tıkladıktan sonra T.C Kimlik No ile siteye girebilirsiniz.

İŞKUR İş Arayan Girişi

İŞKUR iş arayan girişi bölümüne girişte tek yapmanız gereken siteye üye olup ilgili yerleri doldurarak giriş yapmaktır. Siteye üye olmadığınız takdirde açık iş ilanlarına başvurmanız mümkün değildir. İsterseniz ikamet adresinize yakın yerlerde bulunan İŞKUR şubelerine gidip İŞKUR’a kayıt yaptırabilirsiniz.

İŞKUR sayfasına e-Devlet üzerinden de girmek mümkündür. E-Devlet ile giriş bölümüne tıkladığınızda T.C Kimlik No ve e-Devlet şifresi ile bireysel kullanıcı olarak her türlü işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Daha sonrasında kendinize ait açılan sayfada kendinize uygun birçok işe başvurabilirsiniz.

İŞKUR İşveren Girişi

İŞKUR işveren girişi bölümünde de siteye üye olduktan sonra giriş yapılabilmektedir. Sadece T.C Kimlik No yazarak işveren girişi mümkündür. Bunun haricinde yeni ilan vermek isterseniz de “Yeni İlan ”bölümüne tıklayıp arzu ettiğiniz şekilde ilanlarınızı hazırlayabilirsiniz.

İŞKUR resmi internet sayfasında sadece kurumsal şirketler değil bireysel işverenlerde ilan oluşturabilmektedir. Bireysel işverenler çocuk bakımı, yaşlı bakımı, hasta hizmetleri gibi ilanlar yayınlamakta ve işe alım yapmaktadırlar.

İŞKUR Diğer Hizmetler

İŞKUR sayfasında sadece iş ilanları değil farklı nitelikle bölümler de mevcuttur. İŞKUR’a giriş yaptığınızda mesleki eğitim kursları, girişimcilik programları, toplum yararına programlar gibi birçok programlara da katılabilirsiniz.

Yorumlar (1)
Şehmus narin 3 yıl önce
Haran universitesi