İrlanda'dan Twitter'a veri ihlali soruşturması

İrlanda Veri Koruma Komisyonu, yaklaşık 5,4 milyon Twitter kullanıcısının bilgilerinin korsanlar tarafından sızdırılmasına neden olan açıktan dolayı platform hakkında "veri ihlali" soruşturması açtı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 23.12.2022, 20:53 24.12.2022, 17:47 Hakan Öksüz
İrlanda'dan Twitter'a veri ihlali soruşturması

Yaklaşık 5,4 milyon Twitter kullanıcısına ait bilgilerin kasım ayında internette paylaşıldığını hatırlatan İrlanda Veri Koruma Komisyonu, Elon Musk'ın sahibi olduğu sosyal medya platformuna "veri ihlali" soruşturması açtı. Konuya dair Twitter yetkililerine bilgi verildiği kaydedildi. Sosyal medya platformu Twitter'ın, AB Genel Veri Koruma Tüzüğü'nü ihlal etmiş olabileceği belirtildi.

İddiaya göre kullanıcı bilgileri, 24 Kasım'da bir forumda paylaşıldı

Veri ihlalleri nedeniyle Twitter hakkında başlatılan soruşturma, ağustos ayındaki olayı akıllara getirdi. Bir grup bilgisayar korsanının, platformdaki açıktan yararlanarak bazı kullanıcıların bilgilerini ele geçirdiğini duyuran Twitter, bu durumdan kaç hesabın etkilendiği hakkında açıklama yapmaktan kaçınmıştı. Çıkan haberlere göre söz konusu güvenlik açığı nedeniyle 5,4 milyon kullanıcının bilgilerinin ele geçirildiği ve 24 Kasım'da bir forumda paylaşıldığı kaydedilmişti.

2020'de de 450 bin avroluk ceza kesilmişti

İrlanda Veri Koruma Komisyonu, daha önce de Twitter hakkında soruşturma başlatmıştı. Kimi özel verilerin herkes tarafından görülmesine neden olan bir hatadan dolayı Twitter'ı incelemeye alan İrlanda Veri Koruma Komisyonu, 2020'nin aralık ayında platformu 450 bin avroluk cezaya çarptırmıştı. 

Yorumlar (0)