iPhone kullanıcılarını üzecek haber! iPhone 12 serisi...

Güvenilir analizleriyle bilinen TrendForce'un iddiasına göre Apple'ın yeni seri telefonları koronavirüs pandemisinin de etkisiyle görüp görebileceğimiz en yüksek fiyat bandından kullanıcılarla buluşacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 30.08.2020, 20:59
iPhone kullanıcılarını üzecek haber! iPhone 12 serisi...

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisinden dolayı önce Çin'deki üretimini geçici süreliğine durdurmaya yönelik karar alan Apple, ardından yaşamın normale dönmesiyle beraber üretime de yeniden başlamıştı.

Apple'ın üretim yapmış olduğu fabrikaları şu anda tam kapasite çalışıyor fakat salgından şirket fazlasıyla etkilendi.

Geçtiğimiz günlerde şirketin finans bölümünün başında çalışan Luca Maestri, geçtiğimiz günlerde iPhone 12 serisinin birkaç hafta daha gecikeceğini duyurmuştu. Fakat görünüşe göre Apple'ın gecikme dışında başka sorunları da bulunuyor.

iPhone'ların fiyatı düşürülemedi

Apple tarafından yeni çıkan iPhone modelleri için yüksek fiyatın uygulanmaması için kimi tepki çeken adımlar da atabiliyor. Örneğin geçtiğimiz günlerde yeni iPhone'un kutularından şarj cihazının çıkmayacağı yönünde iddialar gündemi meşgul etmişti.

Şimdi ortaya atılan iddialar ise bundan daha tedirgin edici. Güvenilir bir sektör analizcisi iPhone 12 serisinin bütün zamanların en pahalı iPhone modelleri olacağını iddia etti.

Telefonların beklenen üst miktardan da 150 dolar daha fazla olabileceği söyleniyor.

iPhone 12'de fiyatlar hangi aralıkta olacak?

TrendForce'un iddiasına göre başlangıç seviyesindeki iPhone 12 modeli 749 dolardan, Plus modeli 849 dolardan, Pro modeli 1099 dolardan, Pro Max modeli ise 1199 dolardan satışa sunulacak.

Eğer iddialar doğruysa bu fiyat etiketinin üzerine Türkiye'ye gelişte daha da katlanacak olan telefon fiyatları kullanıcıları çok memnun etmeyecek gibi duruyor.

Yorumlar (0)