iPhone kullanıcıları müjde! Face ID’deki maske sorunu bitiyor

Apple, yeni güncelleme iOS 15.4 ile birlikte iPhone cihazlarda yüz tanımayı biraz daha kolaylaştıracak bir yenilik getirdi. Artık kullanıcılar, yüzlerinde maske olsa dahi Face ID yoluyla iPhone cihazlarının kilidini açabilecekler.

BİLİM-TEKNOLOJİ 29.01.2022, 10:12
iPhone kullanıcıları müjde! Face ID’deki maske sorunu bitiyor

Apple, 27 Ocak tarihinde kapalı test programı kapsamındaki katılımcılar için iOS 15.4'ün ilk beta sürümünü kullanıcılara sundu. Firma, bu yeni sürümde Face ID sistemine güncelleme getirdi. Dünya genelindeki salgın sebebiyle bu değişiklik biraz da zorunlu hale gelmişti.

Maske olsa bile Face ID, yüzünüzü tanıyacak

Kovid-19 salgınının ortaya çıkmasından bu yana 2 yılı aşkın bir süre geçti. Halka açık bölgelerde maske takma zorunluluğunun olduğunu göz önünde bulundurarak Face ID sisteminde birtakım değişikliklere giden Apple, iOS 15.4 beta 1’de, maske ile telefon kilidi açma özelliğini test etmeye başladı.

Göz çevresinden tanıyacak

Daha önce Apple, bu duruma olsa çare olması bakımından Apple Watch yoluyla kilit açma özelliği getirmişti. Fakat bu, yalnızca akıllı saati olanlar için geçerli olan bir çözümdü. Bu sebeple şirket, iOS 15.4 beta 1 sürümünde Face ID sistemine yeni bir güncelleme ekledi. Tarayıcı, kimlik doğrulama amacıyla göz çevresindeki özellikleri sisteme tanımlayacak. Kullanıcılar, Face ID'yi maskesiz ya da maskeli kullanma imkanına sahip olacaklar. 

Öte yandan ‘Ayarlar’ bölümüne ‘gözlük ekle’ opsiyonu da dahil edildi ve böylece iPhone cihazınız, gözlük ve maske takarken dahi sizi tanıyabilecek.

Bütün cihazlarda çalışmayacak

Ancak söz konusu bu özellikten herkesin yararlanamayacağı öne sürüldü. Bunun yalnızca, iPhone 12 ve 13 serilerinde çalıştığı aktarılıyor. Apple ilerleyen süreçlerde bu konuya ilişkin değişikliğe gidebilir. Face ID sistemi, ilk kez iPhone X modelinde kullanıma sunulmuştu.

Yorumlar (0)