iPhone 14 serisiyle ilgili yeni iddia: Bir devir sona eriyor...

İddiaya göre iPhone 14 serisi, sadece eSIM teknolojisiyle gelecek ve mobil cihazlarda fiziksel SIM kart girişi bulunmayacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.02.2022, 11:21
iPhone 14 serisiyle ilgili yeni iddia: Bir devir sona eriyor...

Telefonlarda kullanılmakta olan SIM kartları ortadan tamamen kaldırabilecek bir teknoloji olarak değerlendirilen eSIM, telefonlara gömülü bir şekilde gelecek bir SIM kart teknolojisi şeklinde tarif ediliyor. Cihazın içine gömülü bulunan dijital eSIM’ler, çıkartılamıyor ve değiştirilemiyor.

‘iPhone 14’te sadece eSIM olacak’ iddiası

eSIM sayesinde, birden çok operatör kullanılıyorsa ilave olarak SIM kart almak gerekmiyor. Operatörler arasında geçiş yapılabiliyor ve istenilen operatör kullanılabiliyor.

Öncelikle iPhone XS ve XS Max modellerinde eSIM desteğini uygulayan Apple, artık yeni modellerinde de bu yeni teknolojiyi kullanıyor. Fakat buna rağmen telefonlarda fiziksel SIM kart girişi yer alıyor.

GlobalData Teknoloji Servis Direktörü Emma Mohr-McClune, eylül ayında satışa sunulacak olan iPhone 14 serisinin sadece eSIM desteğiyle piyasaya gireceğini ve fiziksel SIM kart girişinin telefonlarda olmayacağını belirtiyor.

Ayrıca Apple'ın, bu teknolojiyi desteklemeyen operatörler için SIM kart girişli bir model sunabileceği de iddia ediliyor.

2025’e kadar 2 milyar eSIM’li telefon

Yapılan yeni bir araştırmada, geçtiğimiz sene 1 milyara ulaşan eSIM özellikli cihaz sayısı, 2025’e kadar 2 milyar düzeyine gelecek. Bu cihazların büyük bir bölümünü akıllı telefonların oluşturacağı aktarıldı.

Yorumlar (0)