iPhone 14 ne zaman çıkacak? İPhone 14 ne kadar?

Apple’ın yeni üretimi iPhone 14 serisinin tanıtımı merakla bekleniyor. Şimdiden dünya çapında ses getiren yeni telefonun çıkış tarihi araştırılıyor. Peki, iPhone 14 ne zaman çıkacak? Fiyatı ne kadar olacak? İşte ayrıntılar…

BİLİM-TEKNOLOJİ 21.08.2022, 12:32 22.08.2022, 09:35
iPhone 14 ne zaman çıkacak? İPhone 14 ne kadar?

Her sene belirli tarihlerde iPhone’un yeni modelini tanıtan Apple, bu sene de iPhone 14 serisi ile müşterilerinin karşısına çıkacak. Şimdiden büyük bir merak uyandıran yeni telefonun ne zaman çıkacağı ise merak konusu oldu. Şirketten konuya ilişkin herhangi bir tarih paylaşılmazken, söylentiler ise yayılmaya devam ediyor. Konuya ilişkin görüşlerini paylaşan sektör uzmanları, iPhone 14’ün çıkış tarihi olarak eylül-ekim aylarını işaret ediyor. 

iPhone 14 lansmanı ne zaman yapılacak?

Her sene eylül ayında yeni iPhone lansmanı düzenlemeyi gelenek haline getiren Apple’ın bu sene de iPhone 14’ü eylül ayında tanıtması bekleniyor. Lansman tarihi henüz resmi olarak duyurulmamasına rağmen, 13 Eylül 2022 tarihine ilişkin iddialar sıklıkla konuşuluyor. 

iPhone 14’ün özellikleri neler?

Apple, iPhone 15'te ön kamera üreticisini değiştirmeyi hedefliyordu. Ancak şirket bu düşünceyi daha hızlı hayata geçirerek iPhone 14 için yeni bir üreticiyle sözleşme imzaladı. Çinli tedarik şirketi ile anlaşmasını sonlandıran Apple, ön kamera için Güney Koreli LG Innotek’te karar kıldı. Bu adım ile birlikte iPhone’un üretim maliyetleri de ciddi oranda artmış oldu. LG Innotek’in maliyetlerinin Çin markasına göre 3 kat daha yüksek olduğu öğrenildi. 

Güney Koreli firma tarafından üretilen olan ön kamera sistemi ile birlikte iPhone 14‘ün selfie kabiliyeti de büyük oranda gelişecek. Konuya ilişkin görüşlerini paylaşan şirket yetkilileri, yeni ön kamera ile telefondaki selfie özelliğinin hem performans hem de şekil olarak daha üst seviyeye çıkacağını vurguladılar. Ön kamerada altı parçadan oluşan F/1,9 açıklığındaki lens kullanılacak. 

iPhone 14'te Type-C girişi olmayacak. Analist Ming Chi Kuo'nun tarafından paylaşılan bilgilere göre iPhone için USB-C çalışmaları başladı. Ancak Apple'ın iPhone 14'lerde Lighting kablosunu kullanmayı sürdüreceği iddia edildi. Bloomberg'den Mark Gurman, yeni iPhone 14 serisine ilişkin dikkat çekici bir iddia ortaya attı. Gurman, standart modelde geniş açılı 48 MP'lik kameranın olmayacağını belirtti. Gurman'ın tarafından paylaşılan bilgilere göre yeni A16 Bionic işlemci ve 48 MP'lik kamera sadece Pro modellerde olacak.

iPhone 14’ün fiyatları ne kadar?

Teknoloji meraklıları tarafından en çok araştırılan konulardan biri de iPhone 14’ün fiyatları olarak dikkat çekiyor. İddiaya göre, İPhone 14 fiyatlarında iPhone 13 serisine kıyasla 100 dolarlık bir artış yaşanacak. İşte iPhone 14 serisi için beklenen fiyat listesi:  

iPhone 14 - 799 dolar

iPhone 14 Max - 899 dolar

iPhone 14 Pro - 1099 dolar

iPhone 14 Pro Max - 1199 dolar

Yorumlar (0)